Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Április 07. 12:00, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Országos tiszti főorvos: Egyre nagyobb az esély a koronavírus-megfertőződésre

Országos tiszti főorvos: Egyre nagyobb az esély a koronavírus-megfertőződésre

Budapest góccá válhat, ha nem tartják be a korlátozásokat - írja a hirado.hu az operatív törzs keddi sajtótájékoztatója után.

Egyre nagyobb az esély a megfertőződésre

„Gyászos nap után vagyunk, kilencen haltak meg az elmúlt 24 órában. Így már 47-en hunytak el a koronavírus szövődményeinek következtében” – kezdte Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóját.

Kitért rá, hogy emelkedett a fertőzöttek száma, de egyúttal több gyógyult hagyhatta el a kórházakat. A mintavételek és laboratóriumi vizsgálatok száma is emelkedik.

„A fertőződés terjedése miatt egyre nagyobb veszélyben van mindenki, egyre nagyobb az esély arra, hogy megbetegedjen, illetve tovább adja a betegséget. Ezért fokozottan tartsuk be a korábban életbe lépett rendszabályokat, korlátozó intézkedéseket. A fertőződés útjának elvágása a cél” – hangsúlyozta.

Budapest helyzetére külön is felhívta a figyelmet az országos tiszti főorvos, mert mint mondta, egyértelműen a fővárosra koncentrálódik a fertőzöttek tömege. Ha Pest megyét is belevesszük az összes beteg több mint 60 százaléka itt található.
A vírus azonban az egész országban jelen van, mindenhonnan regisztráltak fertőzöttet – emelte ki.

Újabb kórházak kapnak védőeszközöket

Kiss Róbert alezredes a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy a kormány jelentős összeget, 663 milliárd forint keretet különített el a járvány elleni védekezésre. Ennek keretében érkeznek védőeszközök Magyarországra.

Az egészségügyi eszközökből pedig a kinevezett kórházparancsnokok készletezései alapján kapnak a kórházak. Kedden újabb kilenc kórházba jutnak el védőeszközöket, köztük sebészeti szájmaszkok, orvosi maszkok, védőruházatok és védőszemüvegek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során