Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. November 09. 14:01, hétfő | Helyi

Országfásítás - 30 facsemetét ültettek el Dunakilitin

Országfásítás - 30 facsemetét ültettek el Dunakilitin

Harminc facsemetét ültettek el Dunakiliti új lakóparkjában.

Az eső sem tántorította el a dunakilitieket attól, hogy elültessék azt a 30 facsemetét, melyre az Országfásítási Program keretében pályáztak még júniusban. Az Agrárminisztériumtól ajándékba kapták a fákat, melyeket az új lakópark bejáratánál ültettek el szerda délelőtt.

A faültetés apropójából előbb Benedek Elek Az öreg faültető éneke című versét, majd pedig a Dunakilitiért Egyesület vegyeskarának dalcsokrát hallgathatták meg a résztvevők.

A rövid műsor után Kovács Andor Tamásné Dunakiliti polgármestere köszöntötte a résztvevőket, aki elmondta olyan fákat választottak ki, melyek a Szigetközben őshonosak. Az elültetésben pedig a Dunakiliti Községüzemeletető Kft., az Országos Erdészeti Egyesület és a Kisalföldi Erdőgazdaság is közreműködött.

A polgármester elárulta: egy leendő játszótér, illetve egy liget fái lesznek ezek, melyek alá padokat is terveznek majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: