Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. December 18. 18:36, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Ónos eső zúdul a nyakunkba

Ónos eső zúdul a nyakunkba

Több észak-dunántúli járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki az ónos eső veszélye miatt az OMSZ vasárnap este. Az érintett területeken a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott, vasárnap éjfélig érvényes veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Szintén az ónos eső veszélye miatt Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: hétfő kora hajnali órákig több hullámban vegyes halmazállapotú csapadék érkezik. A Dunántúl nyugati, délnyugati felében eleinte ónos eső, fagyott eső, majd északkelet felől egyre inkább hó valószínű. Az ország egyéb részein továbbra is kialakulhat hószállingózás, kisebb havazás.

A Dunántúl északnyugati részein (elsősorban Győr-Moson-Sopron megyében) az elkövetkező 1-3 órában nem zárható ki, hogy az ónos eső mennyisége elérje vagy esetleg meghaladja az 1 millimétert, majd ezeken a részeken is a szilárd halmazállapot valószínű. A Dunántúl északi felében (az ónos esővel már nem érintett részein) kis területen akár pár centiméternyi hó is hullhat. A Dunántúl délnyugati felében kis mennyiségű ónos eső valószínű.

A magasabban fekvő dombvidéki, hegyvidéki területeken továbbra is zúzmarás köd várható - tették hozzá.

Hétfőn a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során