Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. November 04. 14:09, szerda | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Városi Tv

Októberben is összeült a levéli képviselő-testület

Októberben is összeült a levéli képviselő-testület

Októberben is összeült Levél Község képviselő-testülete. A település vezetői összesen tizenegy napirendi pontot tárgyaltak.

Az első és legfontosabb napirendi pont az adórendelet felülvizsgálata volt. Kiss Béla Levél polgármestere kiemelte, az önkormányzat odafigyel arra, hogy ne tegyenek plusz terheket a lakosság vállára, főleg ne a vírushelyzetben. Második napirendi pontként a Magyar Falu Program keretében, idén már harmadik nyertes pályázatáról volt szó. Ennek köszönhetően közterület karbantartását szolgáló eszközöket tud az önkormányzat beszerezni. A képviselők kiválasztották a nyertes ajánlattévőket is.

A Levéli Katolikus Egyházközség a Bethlen pályázat keretében felújítaná a katolikus templom külsejét, ehhez kérték az önkormányzat segítségét és támogatását. Szintén napirendi pontok között szerepelt a Mosonmagyaróvári Térségi Társulás Társulási Megállapodásának módosítása is.

Az önkormányzat hosszas előkészítő munkák után, a tavalyi évben átvette a József Attila utca és Vasút utcát, amiket minél hamarabb, lehetőleg pályázati formában felújítanának. Ehhez azonban útfelújítási tervre van szükség, aminek elkészítéséről szintén szavazott a levéli képviselő-testület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.