Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Április 29. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Nemzetközi Díjlovagló Fesztivál – részletes programplakáttal

Nemzetközi Díjlovagló Fesztivál – részletes programplakáttal

2017. április 28 – május 1. között kerül megrendezésre Máriakálnokon az idei év legnagyobb magyar díjlovas rendezvénye. A fesztiválra a belépés díjtalan!

Második alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Díjlovagló Fesztivált Máriakálnokon. Losonczy Anikó versenyigazgatót kérdeztük a felkészülésről és a várható programokról.

Tavaly rendeztük meg először ezt az eseményt, ami nagyon jól sikerült. Idén azonban még színvonalasabbá szeretnénk tenni. Ezért a sima korosztályos versenyek mellett már csapatbajnokságokat is fogunk tartani. A legnagyobb újdonság azonban az, hogy idén megkaptuk a Nemzetközi Díjlovagló Világkupa rendezési jogát! Erre nagyon büszkék vagyunk!


Hogyan lehet elnyerni egy ilyen jogot?

Több éve rendezünk lovas versenyeket. 2016-ban a hagyományokat felelevenítve indítottuk újra útnak a Nemzetközi Díjlovagló Fesztivált azzal a céllal, hogy egy évente ismétlődő, minőségi díjlovagló esemény lehessen. Ahol a legjobb hazai és nemzetközi lovasok mérhetik össze tudásukat lelkes amatőr nézők és a szakmai zsűri előtt egyaránt. A tavalyi versenyt még egyedül, nagyon kevés szponzor-támogatással szerveztük. De így is olyan jól sikerült, hogy év végén a Magyar Lovas Szövetség Érdemrendje kitüntetésben részesültünk a színvonalas rendezésért.


Akkor elmondhatjuk, hogy az idei a magyar lovassport kimagasló rendezvénye lesz?

Igen! Nagyon készülünk, hogy méltó legyen erre a címre.
A versenyeket póni, ifjúsági és fiatal lovas kategóriában, négy korosztályban szervezzük. E mellett kerül megrendezésre a világkupa forduló a felnőtteknek Minden versenyszám egyben minősítő verseny az európa bajnokságra, minden korosztály számára.
És ahogy tavaly, úgy idén is fontos program lesz a hazai lovas klubok és lovas iskolák bemutatkozása, akik erre az eseményre külön show-műsorral készülnek, ami természetesen megint csak versenyeztetve lesz.


Több versenyszámban is komoly nemzetközi mezőnyről beszélünk. Honnan érkeznek a versenyzők?

Az előzetes nevezések alapján Olaszországból, Törökországból, Németországból, Ausztriából, Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Spanyolországból, Portugáliából és még Koreából is érkeznek lovasok ide, Máriakálnokra. És nagy érdem az is, hogy hazánkból 19 lovas is képviseltetni magát a megmérettetésen.


Hogyan lehet mindennel előkészülni, hogy ekkora követelménynek meg tudjatok felelni?

Jelenleg még javítjuk a pályákat, szépítjük a telepet. Ezek e látványos, külsőleges feladatok. Nagyon fontos a környezet kialakítása, hiszen alapvető célunk, hogy a lovasoknak és a lovaknak is a legjobb körülményeket biztosítsuk. Hamarosan érkezik körülbelül 250 darab boksz, ahova a lovakat tudjuk majd elszállásolni.
Aztán hátra van még a nézőtér kialakítása, a tribünök összeszerelése és a kiállító sátrak felállítása is.

Mit lehet tudni a programokról?

Mivel mindenkit szeretettel látunk és várunk, ezért fontos, hogy az ide látogató vendégek a lehető legtöbb időt tudják itt eltölteni. Ezért idén egy gasztro-utcával is készülünk, ahol finom ételeket lehet majd enni. De lesz gyermek játszóház, gyermek arcfestés és póni lovaglás is.
Szombaton este lesz a lovas iskolák show versenye. Vasárnap pedig a világkupa kür, a legmagasabb versenyszám, ahol a lovasok a saját stílusú zenéjükre kialakított koreográfiájukat adják elő. Ezt egy vérbeli brazil táncos show majd disco követi.

A rendezvényre a belépés egész nap díjtalan! A szervezők minden érdeklődőt várnak szeretettel!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: