Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Május 06. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Nemzetközi Díjlovagló Fesztivál 2018 Máriakálnok

Nemzetközi Díjlovagló Fesztivál 2018 Máriakálnok

2018. május 3-6. között harmadszor kerül megrendezésre Máriakálnokon a legnagyobb magyar szezonnyitó díjlovas rendezvény. Losonczy Anikó versenyigazgatóval beszélgettünk a részletekről.

2016-ban a Magyar Lovas Szövetség Érdemrendje kitüntetésben részesültetek a színvonalas rendezésért. 2017-ben, a második alkalommal megrendezett versenyen sok érdekesség és újdonság szerepelt a versenylistán – mind a lovak, mind a versenyzők tekintetében. Ezek után hogyan és mivel készültök idén?

Nagyon jól sikerült a tavalyi versenyünk szervezése, ezért mindent megtartunk, ami akkor bevált. Ehhez képest természetesen lesznek új szereplői is a versenynek.

Idén látható lesz a versenyzők között például Lucie-Anouk Baumgürtel. Az a 13 éves kislány, akik kétszeres Európa-bajnok póni kategóriában. Többszörös díjnyertes, Dániában a legfiatalabb lovas kategóriában is kitüntetett lett.

Erős versenyzők érkeznek a felnőtt kategóriából is. Itt lesz például a 12 tagú svájci válogatott, akik az eb-re és a vb-re készülnek fel a versenyünkön.

Találkozhatunk Elena Sidneva kétszeres olimpiai bajnokkal is Oroszországból, de hasonlóan, mint tavaly, idén is közel 13 országból (a nevezések szerint: Olaszországból, Törökországból, Németországból, Ausztriából, Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Spanyolországból, Portugáliából, Koreából, Oroszországból) várjuk a díjlovaglókat.

Egy nemzetközi verseny megszervezése komoly feladat, nagyon sok koncentrációt igényel, hogy minden szervezetten működjön. A 4 napos rendezvény alatt azonban a közönség számára is kedvező programokat hirdettek. Mivel várjátok a családokat?

Nagyon fontos számunkra az utánpótlás motiválása. Ezért igyekszünk is egyre több lehetőséget adni a fiataloknak, hogy ilyen színvonalú versenyen tudjanak tapasztalatot gyűjteni.

Az idei évben nagyon sok ifjúsági versenyző nevezett, s mivel minden versenyszámunk nyitott a közönség számára, ezért látványos program lesz ez az egész családnak. Az igazi főszerep a hétvégi küröké. Szombaton és vasárnap lovas bemutatók, show műsorok szórakoztatják az ide látogatókat.

A program szerint szombat délután kezdődnek a díjlovagló versenyszámok, este negyed kilenctől világkupa kürök láthatók lámpafénynél, majd fergeteges brazil táncesttel zárjuk a napot. Vasárnap a 12-21 éves ifjúsági kategória döntői lesznek.

A lovas programok mellett a gyermekeket ingyenes légvár, rodeo bika, póni lovaglás és arcfestés is várja.

A rendezvényre a belépés egész nap díjtalan! A szervezők minden érdeklődőt várnak szeretettel!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.