Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2018. Június 07. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: foto és szöveg: Talpas Balázs

Nemzeti összetartozás napja Darnózselin - galériával

Nemzeti összetartozás napja Darnózselin - galériával

Az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékeztek Darnózselin

A június 4-ére eső nemzeti emléknapot 2010. május 31-én iktatott törvénybe az Országgyűlés.
Darnózselin, a Trianoni Emlékkeresztnél került sor a községi megemlékezésre. A Himnusz közös eléneklése - melyen közreműködött az Őszirózsa Nyugdíjasklub Énekkara, Adlovits Erzsébet vezetésével - után Ács Máté szavalatát hallgathatta a közönség.

Őt a mosonmagyaróvári Piarista iskola gitáros-énekes csoportjának műsora követte. Az egybegyűlteket Fazekas Zoltán polgármester köszöntötte, majd átadta a szót Berényi Józsefnek, aki a szlovákiai Nagyszombati Kerületi Önkormányzat alelnöke, a Magyar Polgári Párt elnökségi tagja.

Ünnepi beszédében kiemelte az összefogás fontosságát, bárhol éljen a magyar, határoktól függetlenül és a nemzet fennmaradását. Ezután az énekkar műsora következett, majd Csáfordi Julianna református lelkipásztor mondott imát a magyarságért.

Kiss Róbert délvidéki énekes-zenész harmonikáján adott elő székelyföldi dalokat, melyeket a közönség is együtt énekelt vele. Az emlékezés koszorúit az önkormányzat képviselői és a Darnózseliért Baráti Kör tagjai helyezték el az emlékkeresztnél. Az ünnepséget a Szózat és a Székely Himnusz közös éneke zárta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe