Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Január 20. 07:14, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Nem az őrizetbe vett férfi, hanem a barátja okozott halálos balesetet Salgótarjánban

Nem az őrizetbe vett férfi, hanem a barátja okozott halálos balesetet Salgótarjánban

Nem a korábban őrizetbe vett férfi okozott halálos balesetet pénteken Salgótarjánban, hanem a barátja, aki ellen most már hamis vád miatt is folytatják az eljárást

- közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel. Dankóné Nagy Éva elmondta: pénteken este Salgótarjánban, a Rákóczi úton elütöttek egy gyalogost. A baleset következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű vezetője a baleset helyszínéről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A forrónyomos intézkedések során beszerzett adatok alapján két férfit előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki, majd egyiküket őrizetbe vették.

A szóvivő tájékoztatása szerint a nyomozás további adatai, a tanúvallomások és a térfigyelő kamerák felvételeinek részletes elemzése eredményeképpen megalapozott a gyanú arra, hogy a járművet a balesetkor nem az őrizetbe vett férfi, hanem a barátja, Sz. Lajos vezette, aki a gázolás után fiatalabb társára terelte a gyanút.

A beszerzett bizonyítékok alapján a főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya halált okozó járművezetés ittas állapotban és segítségnyújtás elmulasztása, valamint hamis vád miatt folytatja az eljárást a salgótarjáni Sz. Lajos ellen.

A 40 éves férfit őrizetbe vették, korábban őrizetbe vett társát pedig szabadlábra helyezték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére