Városlista
2020. december 2, szerda - Melinda

Hírek

2020. Március 24. 09:43, kedd | Helyi
Forrás: Vizsy Ferenc írása

Ne mások döntsenek rólam!

Ne mások döntsenek rólam!

Ha a járvány a tetőfokára hág, még többen, sokkal többen betegszenek meg.

A helyzet fordulhat válságosra is, amikor a szükségeshez képest végletesen kevés lesz az orvos, az ápoló, az életmentő eszköz.

A koronavírus nem nézi az életkort, egyaránt ledönt a lábáról időset és fiatalt. És akkor elindul a harc az életért, és a testem lesz a csatatér. A láthatatlan ellenséggel szemben én, jóval túl a hatvanon, hátránnyal indulok, mert bár a kanócom ég, de a láng már nem olyan hetyke, mint harminc, húsz, de akárcsak tíz évvel ezelőtt. Ráadásul a gyűjtögető életmóddal sikerült szert tennem néhány betegségre is, ami szintén nem szolgál előnyömre a csatában. Sőt a balszárny is gyenge már.

Persze nem adnám fel egykönnyen a küzdelmet, sőt, ha arra kerülne a sor, én minden erőmmel azon lennék, hogy megnyerjem a viadalt. Ha kevésnek bizonyulnék a győzelem kivívásához, hívnék segítséget, orvosokat meg másokat…
De ha a járvány a tetőfokára hág, és elfogy a szakképzett személyzet, a jól felszerelt kórházi hely, valakinek döntenie kell, valaki dönteni fog, hogy az enyém vagy egy szőke, kék szemű kiskamaszé legyen az utolsó lélegeztető gép. Én az ítélkező szemében már csak a tehetetlen múlt lennék, ő pedig a reményt adó jövő. Nem vitás, hogy ki mellé sorakoztatnák fel a még meglévő erőforrásokat.

Magam is így döntenék… otthon, egészségesen… de ott – elképzelve hazaváró szeretteim könnyes szemeit – kiáltanék, dühömben törnék-zúznék, mert … mert nekem is jogom van az élethez! én is ugyanolyan ember vagyok, mint a többi! engem is várnak haza, mint másokat!

Akkor is világraszóló igazságtalanságnak tartanám, ha tudatom mélyén ott lapulna a valós ismeret: nekem csak a haldoklásom hosszabbodna meg, de a vetélytársamnak az idő az életet jelentheti. Mit törődnék én ott az igazsággal, látva magam előtt a suhintó kaszást, magamért és szeretteimért is tombolnék végeláthatatlanul. Üvöltésem azonban vélhetően beleveszne mások óbégatásába.

Valaki viszont ítélkezik majd ott, függetlenül attól, hogy én jó ember voltam és ő meg még rossz is lehet. A verdikt életről és halálról szól... Most még tehetek valamit, hogy ne mások döntsenek rólam. Én ezért maradok otthon.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 01. 13:48, kedd | Helyi

Tíz millió forintból újul meg a halászi kerékpárút

A Magyar Falu Program keretében nyert csaknem tíz millió forintot Halászi önkormányzata. Az összeget a meglévő kerékpárút felújítására fordítják majd.

2020. December 01. 08:59, kedd | Helyi

Illegális hulladéklerakás miatt emelnek vádat három férfi ellen

Injekciós tűket, izomnövelő gyógyszereket, hormon tartalmú készítményeket dobott ki egy férfi Bezenye határában. Ellene és két román férfi ellen emelnek vádat, illegális hulladéklerakás miatt.

2020. November 26. 16:13, csütörtök | Helyi

A Petőfi SK Lipót ellen lépett pályára az MKC

Szomszédvári rangadót játszottak a Megyei Női Kézilabda bajnokság 8. fordulójában. Az MKC serdülőcsapatával játssza mérkőzéseit ebben a bajnoki rendszerben. Farkas Veronika tanítványai ezúttal sem vallottak szégyent.

2020. November 25. 08:47, szerda | Helyi

Péntekig zárva tart a bezenyei óvoda

Több dolgozónak is pozitív lett a koronavírus tesztje, ezért november 27-ig zárva tart a bezenyei Százszorszép Óvoda.