Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Április 27. 16:02, péntek | Helyi
Forrás: mti

Nagy István lesz az új agrár- és vidékfejlesztési miniszter

Nagy István lesz az új agrár- és vidékfejlesztési miniszter

2018. április 27-én Orbán Viktor lezárta a konzultációt a kormányátalakításról. Ennek értelmében már hivatalosan kijelenthető, hogy dr. Nagy István, térségünk országgyűlési képviselője lesz az agrártárca új vezetője.

Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnök felkérésének megfelelően az elmúlt napokban konzultációt folytatott a kormányalakításról. A konzultációs folyamat lezárult, eredményéről a miniszterelnök tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének. Magyarország új kormánya az Országgyűlés alakuló ülését követő hetekben áll fel - olvasható Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének MTI-hez eljuttatott közleményében.


Orbán Viktor Semjén Zsoltot nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettesnek, Pintér Sándort belügyminiszternek, Varga Mihályt pénzügyminiszternek, Benkő Tibort honvédelmi miniszternek, Bártfai-Mager Andreát a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja.

A kormányfő felkérte Palkovics Lászlót nemzeti innovációs és technológiai miniszternek, Gulyás Gergelyt a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Rogán Antalt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, Trócsányi Lászlót pedig igazságügyi miniszternek. Nagy Istvánt agrár- és vidékfejlesztési miniszternek, Kásler Miklóst emberi erőforrásokért felelős miniszternek, Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminiszternek, Süli Jánost pedig a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja Orbán Viktor.

A magyar emberek döntésének megfelelően Magyarország új kormánya nemzeti kormány lesz, mely Európa és Magyarország keresztény értékeken alapuló kultúrájának megőrzését, az ország határainak megvédését, a teljes foglalkoztatottság megteremtését, a gyermekvállalás támogatását és hazánk idős polgárainak megbecsülését tartja elsődleges feladatának - olvasható a közleményben.

(MTI)

Dr. Nagy István weboldalán az alábbi nyilatkozatot tette közzé:

"Mindenekelőtt szeretném megköszönni Orbán Viktor miniszterelnök úr bizalmát. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy miniszterként részt vehetek a negyedik Orbán-kormány működésében.

Az agrárium nem „csupán” munka számomra, hanem az életem. Egy nyírségi tanyára születtem és ez az egész életemre jelentősen kihat.

Állategészségőrként érettségiztem Debrecen-Pallagon. Dolgoztam fejőtehenészként majd Mosonmagyaróváron az Agrártudományi Egyetemen szereztem az agrármérnöki diplomámat, később a PhD doktori fokozatomat is. Egyetemi oktatói pályafutásomat megszakítva lettem polgármester majd országgyűlési képviselő.

Dolgoztam az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának tagjaként, mostanáig a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyetteseként.

Méhész vagyok, a családi méhészetemben dolgozom.

Az idei tavasz az agrártárcánál is megújulást hoz.

Munkámat „Az aratni való sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás urát, küldjön munkásokat az aratásra„ bibliai iránymutatás szerint kívánom végezni.

A magyar mezőgazdaság a természet és környezetvédelem óriási kihívások elé néz. Mindannyiunk tudására, munkájára szükség lesz, hogy elvégezzük az előttünk álló feladatokat."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.