Városlista
2019. szeptember 18, szerda - Diána

Hírek

2019. Szeptember 17. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Szigetköz - Mosoni-sík LEADER Egyesület

Mozdulj szabadon öko- és sportnap a Szigetközben!

Mozdulj szabadon öko- és sportnap a Szigetközben!

50 fős csoport érkezett Szlovákiából térségünkbe

Egyházgelle, Nagyszarva, Diósförgepatony és Felbár iskoláiból 10-10 diák és kísérő pedagógusaik a Győrújfalui Sudár Birtokon kezdték a projektnapot.

Házigazdáink Sudárné Boros Erzsébet és férje Sudár Miklós mutatta be a birtokon folyó gazdálkodást és a hozzá kapcsolódó helyi termék előállítási és értékesítési munkájukat.

Birtok körbevezetése közben a 17 féle termesztett fűszer-és gyógynövényt a gyerekek szagolhatták, ízlelhették. Ezután vendégeink saját maguk is készíthettek a gyógy-és fűszernövények felhasználásával teakeveréket illetve fürdősót, amit aztán haza is vihettek. A lelkes résztvevők nagy élvezettel keverték ki a maguk által megálmodott kreációt.

A birtoklátogatás után a csoport Kimlén egy hangulatos Duna-parti környezetben fogyasztotta el ebédjét.

Délutáni program keretein belül a csoport a Kimlei Sárkányhajó Egyesület vendégszeretetét élvezte. A tanulmányútra olyan diákok érkeztek, akik még ez ideáig nem ültek sárkányhajóban. Ennek ellenére bátran jelentkezett mindenki a kalandra. Az utasítások betartása mellett megismerkedtek a helyes evezési technikával.

Az Egyesület két jó kormányosa egy 10, egy 20 fős sárkányhajóban, illetve egy motorcsónakban mutatta meg a Mosoni-Duna értékeit, szépségét.

A tanulmányút hasznosan telt, több pedagógus is jelezte, térségünkbe szívesen szerveznének további osztálykirándulásokat, táborokat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 18. 10:45, szerda | Helyi

Újabb 590 ezer forintot horgásztak össze a Hospice Ház javára - galériával

Szeptember 15-én tartották Halásziban, az Öreg Csuka Horgásztónál azt a horgászversenyt, melynek teljes bevételét ismét a Segítő Kéz Alapítvány kapta a mosonmagyaróvári Hospice Ház támogatására.

2019. Szeptember 17. 00:00, kedd | Helyi

Ősszel újra szemétgyűjtési akciót szervez a Magyar Közút „JOBB, HA EL SE DOBOD” címmel

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több év kihagyás után 2019. április 29-én „Jobb, ha el se dobod!” címmel indította újra országos szemétgyűjtési programját.

2019. Szeptember 17. 00:00, kedd | Helyi

Egészségház épült Ásványrárón

2019. szeptember 13-án került sor a Korszerűen - akadálymentesen Ásványrárón. Új egészségház létesítése az esélyegyenlőség és egyenlő bánásmód jegyében c. projekt keretében elkészült egészségház ünnepélyes átadására.

2019. Szeptember 17. 00:00, kedd | Helyi

Autókat adott át Győr-Moson Sopron megye rendőrfőkapitánya

A megyei polgárőrök használhatják a korábbi rendőrségi járműveket.