Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 17. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Szigetköz - Mosoni-sík LEADER Egyesület

Mozdulj szabadon öko- és sportnap a Szigetközben!

Mozdulj szabadon öko- és sportnap a Szigetközben!

50 fős csoport érkezett Szlovákiából térségünkbe

Egyházgelle, Nagyszarva, Diósförgepatony és Felbár iskoláiból 10-10 diák és kísérő pedagógusaik a Győrújfalui Sudár Birtokon kezdték a projektnapot.

Házigazdáink Sudárné Boros Erzsébet és férje Sudár Miklós mutatta be a birtokon folyó gazdálkodást és a hozzá kapcsolódó helyi termék előállítási és értékesítési munkájukat.

Birtok körbevezetése közben a 17 féle termesztett fűszer-és gyógynövényt a gyerekek szagolhatták, ízlelhették. Ezután vendégeink saját maguk is készíthettek a gyógy-és fűszernövények felhasználásával teakeveréket illetve fürdősót, amit aztán haza is vihettek. A lelkes résztvevők nagy élvezettel keverték ki a maguk által megálmodott kreációt.

A birtoklátogatás után a csoport Kimlén egy hangulatos Duna-parti környezetben fogyasztotta el ebédjét.

Délutáni program keretein belül a csoport a Kimlei Sárkányhajó Egyesület vendégszeretetét élvezte. A tanulmányútra olyan diákok érkeztek, akik még ez ideáig nem ültek sárkányhajóban. Ennek ellenére bátran jelentkezett mindenki a kalandra. Az utasítások betartása mellett megismerkedtek a helyes evezési technikával.

Az Egyesület két jó kormányosa egy 10, egy 20 fős sárkányhajóban, illetve egy motorcsónakban mutatta meg a Mosoni-Duna értékeit, szépségét.

A tanulmányút hasznosan telt, több pedagógus is jelezte, térségünkbe szívesen szerveznének további osztálykirándulásokat, táborokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak