Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2019. Szeptember 17. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Szigetköz - Mosoni-sík LEADER Egyesület

Mozdulj szabadon öko- és sportnap a Szigetközben!

Mozdulj szabadon öko- és sportnap a Szigetközben!

50 fős csoport érkezett Szlovákiából térségünkbe

Egyházgelle, Nagyszarva, Diósförgepatony és Felbár iskoláiból 10-10 diák és kísérő pedagógusaik a Győrújfalui Sudár Birtokon kezdték a projektnapot.

Házigazdáink Sudárné Boros Erzsébet és férje Sudár Miklós mutatta be a birtokon folyó gazdálkodást és a hozzá kapcsolódó helyi termék előállítási és értékesítési munkájukat.

Birtok körbevezetése közben a 17 féle termesztett fűszer-és gyógynövényt a gyerekek szagolhatták, ízlelhették. Ezután vendégeink saját maguk is készíthettek a gyógy-és fűszernövények felhasználásával teakeveréket illetve fürdősót, amit aztán haza is vihettek. A lelkes résztvevők nagy élvezettel keverték ki a maguk által megálmodott kreációt.

A birtoklátogatás után a csoport Kimlén egy hangulatos Duna-parti környezetben fogyasztotta el ebédjét.

Délutáni program keretein belül a csoport a Kimlei Sárkányhajó Egyesület vendégszeretetét élvezte. A tanulmányútra olyan diákok érkeztek, akik még ez ideáig nem ültek sárkányhajóban. Ennek ellenére bátran jelentkezett mindenki a kalandra. Az utasítások betartása mellett megismerkedtek a helyes evezési technikával.

Az Egyesület két jó kormányosa egy 10, egy 20 fős sárkányhajóban, illetve egy motorcsónakban mutatta meg a Mosoni-Duna értékeit, szépségét.

A tanulmányút hasznosan telt, több pedagógus is jelezte, térségünkbe szívesen szerveznének további osztálykirándulásokat, táborokat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 31. 00:00, kedd | Helyi

Polgármester felel - újabb 5 év

2019. decemberében újra Lébényben forgattunk. Kovács Gábor polgármester válaszolt a kérdéseinkre.

2019. December 30. 21:00, hétfő | Helyi

Szeretetteljes Karácsony Máriakálnokon - galériával

2019. december 20-án tartotta Máriakálnok Önkormányzata a negyedik adventi megemlékezését, melyen kicsik és nagyok közösen gyújtották meg a koszorú utolsó gyertyáját.

2019. December 26. 21:00, csütörtök | Helyi

Kisgyermekgondozó,-nevelő álláslehetőség Lébényben

Lébényi Óvoda-Bölcsőde a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Lébényi Óvoda-Bölcsőde Kisgyermekgondozó,-nevelő munkakör betöltésére.

2019. December 23. 00:00, hétfő | Helyi

Jótékonyság a szigetközi gyermekek javára

A PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért több lehetőségen keresztül várja a felajánlásokat, melyeket a szigetközi gyermekek javára fordítanak.