Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. November 08. 20:17, csütörtök | Helyi
Forrás: Önkormányzati hírek

Mini-bölcsőde átadása Mosonszentmiklóson

Mini-bölcsőde átadása Mosonszentmiklóson

November 5-én nyitotta meg kapuit Mosonszentmiklós első mini-bölcsődéje. Az önkormányzat 5 millió Ft-ot nyert pályázaton a bölcsőde kialakítására, melyhez 3 millió Ft önrészt kellett hozzátennie.

Mivel a működő óvoda egyik helyiségéből lett kialakítva a csoportszoba, ezért az átalakítások elvégzésére csak az óvoda nyári leállásakor és az azt megelőző rövid időszakban kerülhetett sor. Ekkor történt meg az épület belső átalakítása, a villanyszerelés, a festés, továbbá a szobai és udvari játékok, bútorok beszerzése. A szakhatósági eljárások sajnos egy kicsit elhúzódtak, emiatt csak november 5-én nyílt meg bölcsődénk 6 gyermekkel. A rövid ünnepségen Gyurós Lilla óvodavezető köszöntötte a megjelenteket, a gyermekeket, a bölcsőde dolgozóit, a polgármestert és a jegyzőt. Röviden jómagam is üdvözöltem mindenkit, elmeséltem a bölcsőde létrejöttének körülményeit, mennyi munkát kellett elvégezni viszonylag rövid idő alatt, majd az óvodavezető ismertetője következett:

Mini-bölcsődénk most már elmondhatjuk - a mai naptól kezdve - egy csoporttal működik, mely 20 hetes kortól 3 éves korig fogadhatja a bölcsődéseket, 7 kisgyereket, vagy ha valamennyien 2 évesek, akkor 8 főt. Jelenleg 6 fő bölcsődés iratkozott be. Egy kisgyermeknevelő-bölcsődevezető Szabóné Takács Renáta Andrea és a két bölcsődei dajka Sterkovich Krisztina és Fink Éva gondozza-neveli őket.

Ezt követően Baranyai Ákos és édesanyja vágta át a szalagot, adta át így a bölcsődét hivatalosan is. Meglepetés is volt, egy látványos és finom torta a Halacska csoport jelével, melyből mindenki ehetett!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a