Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2020. November 09. 09:12, hétfő | Helyi
Forrás: https://valasztokerulet.drnagyistvan.hu/megujult-novakpusztai-kulturhaz/

Megújult a novákpusztai Kultúrház

Megújult a novákpusztai Kultúrház

A Magyar Falu Program, a Szigetköz-Mosoni-Sík LEADER pályázatain keresztül, valamint önkormányzati finanszírozásból újulhatott meg a Kultúrház Novákpusztán. A felújított közösségi teret november 6-án adták át.

Az eseményen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, aki kiemelte, a novákpusztai Kultúrház felújításaúj lendületet ad az itt élő emberek számára. A több, mint 300 lakosú településrész lakói büszkék arra, hogy itt élnek, ezért a mai nap valóban egy mérföldkő az életükben, így a beruházás mögött a település minden egyes lakóját kell látni, mert nekik, értük készült, az ő megújulásukat szolgálja.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke kiemelte, egész Győr-Moson-Sopron megyére jellemző a fejlődés, a megújulás. Elmondható, hogy a megye mind a 183 településén történt fejlesztés az utóbbi időben.

Eller Gizella, Kimle-Novákpuszta polgármestere rövid áttekintést adott a település és a Kultúrház történelméről, az évek során bekövetkezett változásairól, majd külön kiemelte a jelenlegi beruházásban részt vevő személyeket és vállalkozókat, vállalkozásokat, hiszen közülük többen is önkéntentes munkában vállalták a munkálatok elvégzését.

A felújítás több, mint 50 millió forintból valósult meg. A Magyar Falu Programban 20 millió forintot nyert Novákpuszta, 5 millió forint a Szigetköz-Mosoni-sík LEADER pályázaton keresztül érkezett, ezt egészítette ki Kimle-Novákpuszta Önkormányzata másfél millió forint önrésszel. A második ütemben végzett átalakítás teljes költsége 38 millió forint volt, a berendezés további 5 millió forintba került. Az Önkormányzat így összesen 23 millió forinttal egészítette ki a munkálatok költségeit.

Forrás:https://valasztokerulet.drnagyistvan.hu/megujult-novakpusztai-kulturhaz/

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,