Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2021. Június 24. 10:30, csütörtök | Helyi

Megújult a hédervári piarista óvoda épülete

Megújult a hédervári piarista óvoda épülete

Június 25-én, péntek délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Hédervári Napsugár Napköziotthonos Óvoda felújított épületét.

Az ünnepségen beszédet mondott többek között Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. A megújult épületet Szakál Ádám piarista tartományfőnök áldotta meg.

A Piarista Rend Magyar Tartománya 2016-ban vette át a hédervári önkormányzattól a helyi iskola és óvoda fenntartását. A 70-es években épült óvoda épülete felújításra szorult, a korábbi években – a nyílászárók és a kazán cseréjén kívül – csak karbantartásra és kisebb felújításokra volt lehetősége az önkormányzatnak.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-n keresztül elnyert támogatásnak köszönhetően az elmúlt évben felújítási és korszerűsítési munkák elvégzésére nyílt lehetőség. Ennek keretében megújult az erős és gyengeáramú elektromos hálózat, korszerű világító berendezéseket kapott több helyiség és felújították a gyermek és dolgozói vizes helyiségeket – új víz- és csatornarendszer, padló- és falburkolatok, szaniter berendezések, fűtési vezetékhálózat cseréje. Szintén új padlóburkolatot kaptak a közlekedők és csoportszobák előterei, új tornaszoba lett kialakítva, valamint lecserélték az épület folyosóinak ajtajait.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 13. 14:00, csütörtök | Helyi

11 szír férfit próbált kicsempészni, Rajkánál elfogták

Az illegális migránsokat a kocsijában összezsúfolva fuvarozta Ausztria irányába a moldáv férfi.

2022. Január 12. 08:16, szerda | Helyi

Szlovákiába próbált elmenekülni az embercsempész

Az M15-ös autóúton akartak igazoltatni egy cseh honosságú autót a rendőrök, amikor a sofőr a jelzésre nem állt meg, majd Szlovákiába hajtott.

2022. Január 07. 09:20, péntek | Helyi

Vadbalesetekre figyelmeztet a rendőrség

Az 1-es számú főúton, Kimle térségében két autó ugyanazt a vaddisznót. Személyi sérülés nem történt, a vad azonban a helyszínen elpusztult. A rendőrség a balesetek elkerülésére figyelmeztet.

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt