Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2021. Június 24. 10:30, csütörtök | Helyi

Megújult a hédervári piarista óvoda épülete

Megújult a hédervári piarista óvoda épülete

Június 25-én, péntek délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Hédervári Napsugár Napköziotthonos Óvoda felújított épületét.

Az ünnepségen beszédet mondott többek között Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. A megújult épületet Szakál Ádám piarista tartományfőnök áldotta meg.

A Piarista Rend Magyar Tartománya 2016-ban vette át a hédervári önkormányzattól a helyi iskola és óvoda fenntartását. A 70-es években épült óvoda épülete felújításra szorult, a korábbi években – a nyílászárók és a kazán cseréjén kívül – csak karbantartásra és kisebb felújításokra volt lehetősége az önkormányzatnak.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-n keresztül elnyert támogatásnak köszönhetően az elmúlt évben felújítási és korszerűsítési munkák elvégzésére nyílt lehetőség. Ennek keretében megújult az erős és gyengeáramú elektromos hálózat, korszerű világító berendezéseket kapott több helyiség és felújították a gyermek és dolgozói vizes helyiségeket – új víz- és csatornarendszer, padló- és falburkolatok, szaniter berendezések, fűtési vezetékhálózat cseréje. Szintén új padlóburkolatot kaptak a közlekedők és csoportszobák előterei, új tornaszoba lett kialakítva, valamint lecserélték az épület folyosóinak ajtajait.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,