Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Február 10. 12:48, vasárnap | Helyi
Forrás: JTV – HT

Megújul Jánossomorján az Orvosi Rendelő

Megújul Jánossomorján az Orvosi Rendelő

Egészségházként újul meg az orvosi kombinát. Teljesen átalakítják az épület belső részeit, így a betegek számára is megfelelőbb szerkezet jön létre a várhatóan 60 milliós belső felújítás után.

A rendelő felújítási szándéka már tavaly felmerült a város részéről. Akkor sok egyeztetést is folytatott a polgármester és a városüzemeltető vezetője az itt dolgozókkal, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb megoldást dolgozhassák ki.

Tavaly még két ütemben, két év alatt tervezték elvégezni a belső felújítást, de főként a betegek összességében rövidebb akadályoztatása miatt maradtak az egy ütemnél, idén nyáron állnak neki a munkáknak. A tervek már csaknem teljesen készek.

Júliusban és augusztusban várhatóan a művelődési ház ad majd helyet az egészségügyi szolgáltatásoknak Jánossomorján. A meglévő helyet növelni nem tudják, de ésszerűbb átrendezéssel igyekeznek segíteni az orvosokat és a betegeket. A háziorvosi rendelők az épület gyógyszertár felőli részébe kerülnek. A közös várót is felújítják, kényelmesebb térrel és a rendelések ütemezésével oldják fel a zsúfoltságot. A másik szárny a védőnőknek nyújt majd megfelelőbb környezetet. De itt marad a gyermekorvos, a fizioterápia és az ügyelet is, ami háromágyasra bővül.

Az elektromos hálózatot teljesen megújítják, akadálymentes mosdó épül, új burkolatot kapnak a rendelők, és mindenhol kialakítanak egy helyiséget, ahol az orvos kettesben lehet majd a beteggel. A projekt a belső felújításokat érinti, de felmerült a gyalogjárdák és a parkolók bővítésének vizsgálata is.

A felújítást teljessé teszi, hogy kétéves átépítés után mára már megújult gyógyszertár várja itt a betegeket. Ezzel bővebb tereket, új szolgáltatásokat is nyújt a patika és gyorsabb kiszolgálást tesz lehetővé a több pénztár.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 22. 21:22, csütörtök | Helyi

Jön a VII. Szigetköz Agility Kupa

Augusztus 31 és szeptember 1. között rendezi meg az A-Team Győr Agility Egyesület a VII. Szigetköz Agility kupát, a győrzámolyi sportpályán.

2019. Augusztus 21. 14:06, szerda | Helyi

Áramszünet várható Lébény egyes területein

Az E.ON hálózatfejlesztési munkálatokat végez, ezért augusztus 22-én áramszünet lesz 8-16 óráig az alábbi utcákban:

2019. Augusztus 21. 14:03, szerda | Helyi

Pótolják az elmaradt szúnyoggyérítést

Az időjárás miatt elmaradt kezeléseket pótolják a héten

2019. Augusztus 20. 15:08, kedd | Helyi

Minden, amit a kéményseprésről tudni kell

Megyénk teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el.