Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 13. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Megtartotta ünnepi közgyűlését a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület

Megtartotta ünnepi közgyűlését a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület

Az Egyesület 1997-ben alakult Bozsokon.

Így immár 20 éve hívnak közösen vendégségbe fiatalokat és idősebbeket, szórakozni, tanulni és üdülni vágyókat, hogy vigyék el emlékbe szép tájaink, kanyargó folyóink, tiszta vizű tavaink és ked-ves falvaink jó hírét.

A falusi turizmus nyújtotta örömöket, a tiszta, barátságos portákat és házigazdáik vendégszeretetét, a természet közelségét, a falvaink nyugalmát.

Különleges természeti értékünk a Szigetköz, az UNESCO világörökségi listáján is szerepel a több mint ezeréves pannonhalmi bencés Apátság, és a Fertő-tó kultúrtáj, melynek települései kulturális és ter-mészeti értékek gazdag tárházát jelentik.

Az Egyesülethez csatlakozott házigazdák mindig tudják, mit érdemes a környéken bebarangolni, hol érdemes horgászni, kerékpározni vagy éppen lovagolni. Tudják, hogy hol vannak a környéken jó strandok, uszodák és gyógyfürdők, vagy éppen mit adnak este a közeli nagyváros színházában vagy hangversenytermeiben. A falusi ünnepek, a húsvétolás, a szüret, de még a májusfa-állítás és a lako-dalom is élmény minden más vidékről idelátogatónak.

Többek között ez is az Egyesület legfőbb célja. Értékeink bemutatása és jó hírnevünk öregbítése a vendéglátókon keresztül.


Ezért is olyan nagy érdem és ünnep, hogy 2017. április 11-én a XX. jubileumi év értékelését kezdhette meg a közgyűlés.

Több napirendi pont követte egymást, melyek a 2016-os év lezárását valamint az idei év munka-tervét taglalták.
A jelentések szerint 2016-ban 3 alkalommal ült össze az egyesület választmánya, melyek keretében az aktuális kérdéseket és problémákat beszélték meg.

Kiemelt téma volt az internetes tevékenység fejlesztése, valamint a LEADER pályázat keretein belül megvalósított Falusi Turizmus Kártya termékfejlesztéseivel járó munkálatok kidolgozása. E szerint:

  • 100 db turisztikai kártyaolvasó és
  • 5000 db kártya beszerzése és elhelyezése valósult meg 2015-ben, melyek
  • aktuális leltározására 2016-ban került sor.
  • Ez évtől lehetett indulni a szerződésekkel első lépcsőben a szolgáltatók felé.

2016-ban is megrendezésre került a „Megyére fel!” középiskolai honismereti vetélkedő


A jegyzőkönyvből: Folyamatosan zajlott a Megyére fel középiskolai honismereti vetélkedő elő-készítése az április végi regisztrációig, majd az október 7.-én sorra kerülő döntőig. A vetélkedő „Tájra fel ! Dunán innen Dunán túl.” szlogennel folytatódott tovább. A 2014.évi indulást köve-tően a rendezvényre 2016-ban a 3. alkalommal került sor. A rendezvény a SZE KGK Turizmus Intézet és a SZE AK szervezői munkájával és kooperációjával fejlődött tovább az év eleji hallga-tókkal folytatott egyeztető megbeszélést követően. A Felvidéki értéktár szlovák iskolákat dele-gált, így 3 felvidéki csapat is a döntőbe juthatott a 3 megyei csapat mellett. A megvalósításhoz pályázati támogatást sikerült elnyerni a Hungarikum pályázatból.

Mindezen beszámolókat követően a közgyűlés egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadta az éves beszámolót és mellékleteit, benne a mérleget, az eredmény-levezetést, a közhasznúsági jelentést, az elnök és a titkár beszámolóját, ill. az Ellenőrző Bizottság elnökének előterjesztését.

A kiemelkedő eseményt több országos szervezet tisztségviselője is megtisztelte jelenlétével. Jelen volt Dr. Szalók Csilla, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének elnöke, Németh Gergely, a megyei Agrárkamara vezetője, Szany polgármestere valamint Székely Rita, a Pannontáj - Sokoró Natúrpark elnöke. Ők a harmadik napirendi pontban kaptak szót, hogy ismertethessék a jelenlévőknek szervezetük munkásságát, tevékenységeit illetve elképzeléseik be-mutatását a további együttműködési perspektívákról.


S mi mással is zárulhat egy ilyen rangos esemény?

Dr. Fekete Mátyás, a a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület elnöke Jubileumi Elismerő Oklevelet adományozott több jelenlegi és régebbi egyesületi tagnak. Ezt követően pedig a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület tiszteletbeli tagja címet adományozott két korábbi elnökének: Tamás Lőrincnének és Feketéné Tolnai Katalinnak.


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.