Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 14. 13:26, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megkezdődtek az önkéntes tűzoltó egyesületek versenyei

Megkezdődtek az önkéntes tűzoltó egyesületek versenyei

Mosonmagyaróvár Járásban hétvégén az önkéntesek versenyeztek. Május 10-én a gyerekeké volt a főszerep, Bezi község rendezte meg a gyerekversenyt. Szombaton pedig Levél település adott otthont a felnőtt versenynek.

Mindkét helyszínen Mosonmagyaróvár körzetéből indultak az önkéntesek, nagy érdeklődés övezte az eseményeket.

A gyerekversenyt Bősze Kornél, Bezi polgármestere és Szilágyi János tű. alezredes, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyitotta meg. A megmérettetésen 20 általános iskolai csapat indult, öt lány és tizenöt fiú csapat versengett a nap folyamán. Minden versenyző teljesítette a 800 liter/perces kismotorfecskendő szerelést és a 7 x 55 méteres váltófutás versenyszámokat. A versenyzés sportszerűen, jó hangulatban zajlott, a szurkolók és a többi csapat lelkesen biztatta a gyerekeket. A versenyt Szabó András tűzoltó alezredes a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka értékelte, a legjobbaknak járó díjakat pedig Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója, Szilágyi János tű. alezredes, kirendeltségvezető és Krankovits László a megyei tűzoltó szövetség mosonmagyaróvári munkacsoport vezetője adta át.

A gyerekek versenyén a következő eredmények születtek:

Lány kategóriában:

3. Mosonszolnok

2. Hédervár

1. Jánossomorja II.

Fiú kategóriában:

3. Kimle I.

2. Kimle II.

1. Lipót

Százharminc éve alakult meg Levélen a tűzoltó egyesület, a jubileumi rendezvényhez kapcsolódott a településen rendezett tűzoltó verseny is. A szombati verseny felvonulással kezdődött, majd a levéli sportpályán folytatódott, ahol 40 csapat indult Mosonmagyaróvár környékéről öt kategóriában. A versenyzőket Kiss Béla, Levél község polgármestere köszöntötte, örömmel üdvözölve a szép számú versenyzőt. Ezen a napon is minden versenyző teljesítette a 800 liter/perces kismotorfecskendő szerelést és a 7 x 55 méteres váltófutás versenyszámokat. A szombati versenyzőket is Szabó András tűzoltó alezredes a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka értékelte, a legjobbaknak járó díjakat pedig Sári Ákos tű. alezredes a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Szilágyi János tű. alezredes, Dorfinger Károly Levél település alpolgármestere és Krankovits László a tűzoltó szövetség képviselője adta át. A férfiak és az ifjúsági fiúk versenyében is a Lipót csapata győzött, a női csapatok közül a Bősárkány, az ifjúsági lány kategóriában pedig Mosonszolnok csapata nyert.

Eredmények:

Ifjúsági Lány kategória:

2. Dunakiliti

1. Mosonszolnok

Ifjúsági Fiú kategória:

3. Dunakiliti I.

2. Dunakiliti II.

1. Lipót

Női kategória:

3. Mosonszolnok

2. Hédervár

1. Bősárkány

Férfi kategória:

3. Feketeerdő

2. Dunakiliti II.

1. Lipót

Létesítményi férfi csapat:

2. Veritas

1. BOS

Képgaléria: ITT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.