Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Május 02. 22:26, kedd | Helyi
Forrás: dunasziget.hu

Meghívó lakossági fórumra

Meghívó  lakossági fórumra

2017. május 3.-án, 18.00 órakor tartja Dunasziget Önkormányzata a soron következő Lakossági Fórumát. Témái:

A 2016. július 23-án hatályba lépett településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény értelmében Dunasziget Önkormányzata településképi arculati kézikönyv elkészítését és településképi rendelet megalkotását tűzte ki célul. A településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet tartalmát a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet határozza meg.

A Településképi arculati kézikönyv olyan szemléletformáló dokumentum, amelyben - a településképi követelmények megalapozása érdekében - meg kell határozni a településkaraktert formáló településképi jellemzőket; a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket, azok arculati jellemzőit és értékeit; továbbá tartalma kiterjed a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokra, és a településképhez illeszkedő építészeti elemekre is.

A településképi rendelet az arculati kézikönyv alapján készül el és a településképi követelmények meghatározásával, önkormányzati támogatási és ösztönző rendszer kialakításával, illetve településkép-érvényesítési eszközök alkalmazásával biztosítja a településkép védelmét.

A településképi arculati kézikönyv és rendelet készítése széleskörű társadalmi bevonással és a nyilvánosság biztosításával történik. Ennek érdekében – első lépésként – a kidolgozást megelőzően lakossági fórumot tartunk, amelyre ezúton hívjuk meg Önöket.

A fórumon részletesen ismertetjük a Kézikönyv és a Rendelet főbb tartalmi elemeit, felépítését, illetve a megjelentekkel közösen feltérképezzük a Dunasziget életében kiemelt jelentőségű, identitást hordozó épületeket, utcákat, tereket, köztéri műalkotásokat, természeti értékeket.

A fórum időpontja: 2017. május 3. 18 óra
Helyszíne: SZIGET-KÖZ-PONT KÖZÖSSÉGI HÁZ ELŐADÓ TERME

Dunasziget, 2017. április 24.


Tisztelettel:
Cseh Benjamin
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.