Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Február 28. 14:05, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Megható babaköszöntő Máriakálnokon - képgalériával

Megható babaköszöntő Máriakálnokon - képgalériával

2019. február 26-án délután 17.00 órakor tartotta hagyományos babaköszöntőjét Máriakálnok Község Önkormányzata. Idén azonban egy picit jobban elérzékenyült mindenki...

Három évvel ezelőtt, 2016-ban került megrendezésre az első Babaköszöntő Máriakálnokon. Azóta minden év elején ugynúgy üdvözli dr. Tóásóné Gáspár Emma polgármester asszony a falu legfiatalabb lakóit.

Máriakálnok község évről évre köszönti legfiatalabb lakóit. Ezt tesszük egyrészt figyelmességből, másrészt a falu lakossági számának stabilitása érdekében is. A családok ugyanis nemcsak Emléklapot, hanem egyenként 50.000 Ft-ot is kapnak ilyenkor az Önkormányzattól.

Hány család részesült idén ebben a támogatásban?

14 újszülöttel bővült 2018-ban községünk lakossága. Közülük 12 család jelen is volt rendezvényünkön, ketten nem tudtak eljönni. Részükre egy későbbi időpontban kerül átadásra az Önkormányzat adománya.

Mitől olyan megható idén ez az ünnepség?

A rendezvény családias hangulatfelelőse idén a Csicsergő Óvodások Margaréta csoportja, ami számunkra azért is olyan megható, mert ők azok a gyerekek, akiket három évvel ezelőtt először köszöntöttünk itt a színpadon. Jó látni, hogy ők már ilyen nagyok és így köszöntik a piciket.

A délután végül egy jó hangulatú beszélgetéssel, egy igazi babazsúrral ért véget.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.