Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Július 19. 11:28, kedd | Külföld
Forrás: Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti:q

Maszkosok elrabolták az ukrán vasúttársaság egy vezetőjét

Maszkosok elrabolták az ukrán vasúttársaság egy vezetőjét

Maszkot viselő ismeretlenek elrabolták hétfő este otthona elől Valerij Lidmirszkijt, az ukrán állami vasúttársaság, az Ukrzaliznicja energiaellátással foglalkozó osztályvezetőjét

- hozta nyilvánosságra kedden a kijevi rendőrség. A híradások szerint a tisztségviselő sétálni vitte a kutyáját, és hazatérésekor ütöttek rajta a támadók. Az ismeretlen fegyveresek agyonlőtték a kutyát, a hivatalnokot pedig betuszkolták egy autóba.

A rendőrségi közlemény szerint a helyszínelők öt darab, 5,45 milliméter kaliberű töltényhüvelyt találtak a tetthelyen. A rendőrség jogtalan fogva tartás és emberrablás elkövetésének bűntette miatt indított nyomozást. A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy feltételezésük alapján miért rabolhatták el az osztályvezetőt.


Vlodimir Omeljan infrastrukturális miniszter kedden a Facebook közösségi oldalon az esetet kommentálva kifejezte reményét, hogy a hatóságok mihamarabb és épségben megtalálják a magas rangú tisztségviselőt. Kijelentette, hogy az ukrán vasúttársaság helyzete egyre aggasztóbb. Ígéretet tett arra, hogy még a nap folyamán részletesen elbeszélget Wojciech Balczunnal, az Ukrzaliznicja lengyel származású vezetőjével a vállalat valós helyzetéről, az ott folyó reformok alakulásáról és a káderpolitikáról.


Múlt pénteken jelent meg a kormányportálon a vasúttársaság beszámolója, amely szerint a tavaly ősszel nyilvánosan működő részvénytársasággá átalakított állami vállalat a 2015-ös évet 16 milliárd hrivnya, azaz mintegy 183 milliárd forint veszteséggel zárta. Egy nappal korábban pedig a vasúttársaság nemrég kinevezett vezetője írta azt a Facebookon, hogy keményen fel kíván lépni az állami holdingnál folyó korrupcióval szemben, és belső vizsgálatokat, elbocsátásokat, valamint büntetőeljárásokat helyezett kilátásba. Leszögezte, hogy kádercserék nélkül lehetetlen valódi reformokat véghezvinni a vasúttársaságnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.