Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 01. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Máris megteltek a hajléktalanszállók

Máris megteltek a hajléktalanszállók

Alig néhány napja érkezett meg a hideg időjárás, mégis több vidéki nagyvárosban százszázalékos kihasználtsággal üzemelnek a hajléktalanellátók. Egyre többen keresik fel a szociális intézményeket - tudatta az M1 Híradója.

Debrecen határában sátrakban, összetákolt fabódékban húzza meg magát a hajléktalanok egy része. Ők a hideg ellenére sem akarnak bemenni a szállóra. Az utcai szolgálat rendszeresen felkeresi őket, élelmiszert, gyógyszert és takarókat adnak a rászorulóknak. A fedél nélküliek többsége azonban a szállókat vagy a melegedőket választja ilyenkor, éppen ezért több vidéki városban már most telt ház van.

Figeczki Tamás, az Ökumenikus Segélyszervezet debreceni szociális központjának a vezetője az M1 Híradójának kedden elmondta: a segélyszervezet nappali melegedője a hét minden napján nyitva tart, az ünnepnapokat is beleértve. Meghosszabbított nyitva tartással várják a hajléktalanokat.

A fővárosban egyelőre még van hely, 90 százalékos a hajléktalanszállók kihasználtsága. Ez vélhetően annak is köszönhető, hogy az elmúlt évben 600-zal növelték a férőhelyek számát. Programokkal segítenek szállást keresni azoknak, akik a közterületeken éltek eddig. Idén először a hajléktalan párokat is támogatják.

A budapesti hajléktalanszállókon összesen 5500 férőhely van. Becslések szerint évente mégis 1200-an a szabadban vészelik át a telet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben