Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 02. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nemes Claudia; fotó: Pusztai Dóra

PikNik Mozi – egy újabb lébényi életérzés

PikNik Mozi – egy újabb lébényi életérzés

Szabadtéri mozi az új életérzés, mellyel a környéken először Lébényben találkozhattunk. Felejthetetlen szórakozás szabadtéren, családias hangulatban, idilli környezetben.

Augusztus 4-én, vasárnap este teljesen beborította a lébényi Fő teret az a sok-sok takaró, amit a PikNik Mozira érkezők terítettek le. A vendégvárást és helyfoglalást 18 órától hirdették, s mire besötétedett, a film is elkezdődhetett. De mi történt az előkészületek idején?


Árendás Anikó szervező osztja meg a PikNik Mozival kapcsolatos élményeket.
Ahogy minden településen, úgy Lébényben is megvannak azok az események, amelyek mindig ugyanabban az időpontban kerülnek megrendezésre. Ilyenek például az Ízörző Nap, a Majális vagy a sportrendezvények. Lébényben folyamatosan dolgozunk azon, hogyan lehet új programokkal bővíteni a közösségi élménytárat. Itt azonban nemcsak az újdonság az elsődleges szempont. Fontos, hogy sok emberhez elérjen és több generációt is megmozgasson.

Az egész úgy kezdődött…

Valahol innen nem is olyan messze hirdettek egy autós mozit. Ám még mielőtt bárki arra gondol, hogy csak lemásoltuk volna az ötletet és kész, eláruljuk, hogy már hónapokkal előtte megfogalmazódott bennünk valami olyan közösségi rendezvény megszervezése, ahol a lébényi Fő tér, a gyönyörű templom, a színes plédek és családok egyaránt helyet kapnak. A piknik gondolata tehát adott volt.
Ehhez tettük hozzá a mozi élményt, mely a visszaigazolások alapján a lehető legjobb párosításnak mutatkozott.

A szervezés…

Izgalom, telefonos megbeszélések és e-mailváltások sora kezdődött el a szervezővel, Hegedűs Csabával.
A szervezési folyamat és a tapasztalatgyűjtés része volt kideríteni azt is, kik és hol csináltak már hasonló szabadtéri rendezvényt. Akkor találtunk egy kisfilmet Gyermelyről, amely hangulata annyira elvarázsolt bennünket, hogy tudtuk, éreztük, ezt mi is megcsináljuk!
Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy mindez itt, a lébényi templom árnyékában is megvalósulhatott!

Az engedély…

Minden terv csak terv marad egészen addig, amig az anyagiak fedezete nem párosul hozzá. Ám Kovács Gábor polgármester és az önkormányzat pozitív hozzáállása sokat segített az álmok megvalósulásában.
Bevallom, számunkra fontos volt, hogy mi legyünk a környéken az elsők, akik ilyen volumenű rendezvényt szerveznek. Az újdonság erejét sikerült ezzel is megragadnunk, amit aztán mi is ugyanolyan izgalommal vártuk!

Előkészületek…

Amikor a szervezés gyakorlati oldala már elkészült, akkor kezdődött el a másik feladat, a kommunikáció. Itt leginkább az online közösségi csatornákat vetettük be, melynek helyi szakértője Pusztai Dóra. Ő indította el azokat a szavazásokat is, aminek végeredményeként a Mamma Mia filmre esett a többség választása.
Minden újdonság bevezetésénél félünk egy kicsit, mert kockázata van. Az előzetes jelzések alapján azonban már a számokból láttuk, hogy itt valami nagyon izgalmas dolog van készülőben, ami nemcsak a helyiekre van nagy hatással.
– nyilatkozta Dóra.

Feeling…

Leírhatatlan és elmondhatatlan. Lébény, zöld pázsit, színes plédek, piknik kosarak, finom ételek, borok, popcorn, családias hangulat, gyermekek, kártya, társasjátékok, templom, jótékonyság, igényes zene, óriáskivetítő és a Mamma Mia.
Ha lemaradtál róla, képzeld el mindezt így!

Professzionális szervezés…

A szervező csapat nagyon sok feladatot levett a lábunkról. Tapasztalataik alapján gördülékeny és rugalmas szervezés volt. A popcorn gépet Abdáról kaptuk kölcsön Pappné Valerikától és aLébényi Boldog Jolán Karitász számára ajánlottuk fel a befolyt teljes összeget, ami az estén 81.000 Ft-ot jelentett.

Visszajelzés..

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk: „Mikor lesz s következő?” „Még ilyet!” „ Jövök, bármikor!” „ Igeeen!” Ezek mind-mind olvashatóak Lébény város közösségi oldalán. Valamint egy észrevétel kapcsán, mely több érdeklődő részéről is felvetődött: "Miért épp vasárnap…?"
Amikor az egyeztetések megkezdődtek, a szolgáltatónak már nem voltak szabad szombati időpontjai. Legközelebb azonban ez is az elsődleges szempontok között szerepel majd.A vasárnapi vetítésnek tehát ez a magyarázata. Hosszú távú célunk, hogy igazi közösségi élmény legyen ez a program.

Köszönet…

El kell mondanunk, hogy a résztvevők mellett számunkra is nagyon jó élmény volt, hogy saját közösségünkben, ilyen nagy sikerrel szervezhettünk jótékonysági árusítást.
Hálásak vagyunk a Lébényi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, akik első szóra érkeztek és segítségükkel kb. egy órával hamarabb elkészült a hatalmas kivetítő összeszerelése.
Külön köszönet a szervezésben részt vevő önkormányzati dolgozók mellett minden résztvevőnek, az adományozóknak, Pappné Valerikának és Hegedűs Csaba szervezőnek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.