Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Szeptember 07. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: orientpress

Magyar termékeken lesz a világ szeme

Magyar termékeken lesz a világ szeme

A bolygó élelmezése és az ehhez szükséges energia lesz a 2015-ös Milánói Világkiállítás témája, melyen Magyarország is képviselteti magát. Az országbrand és az ország önképe miatt is fontos a részvétel – hangsúlyozta Szőcs Géza, általános kulturális ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken. Hozzátette: olyan magyar termékeket és szolgáltatásokat jelenítenek meg a kiállításon, melyek értéket képviselnek, s a világ tudatában még nincsenek jelen.

A 2015-ben megrendezésre kerülő Milánói Világkiállításon hazánk is képviselteti magát. A részvétel kiemelkedő fontosságú az ország nemzetközi megítélése szempontjából, valamint nagy turisztikai, gazdasági és diplomáciai jelentőséggel bír - mondta el Giró-Szász András kormányszóvivő a sajtótájékoztató megnyitójában.

Mikor az idei év elején nekiláttak a magyar szereplés megszervezésének még kétséges volt a részvétel – ismertette a részleteket Szőcs Géza. A részvételi szándéknyilatkozat megfogalmazásakor Magyarországot a 100. országként rangsorolták, ám mire a szerződés aláírására került sor, június 13-án, már az 53. országként szerepeltünk.

A magyar pavilon elsősorban a víz témakörére fókuszál majd, melyben a hazai édes-, gyógy- és ásványvizek is helyet kaptak. A kiállítás során hazai versenyképes agrártermékek promóciója is zajlik majd, melyek igazi hungarikumok, vagy a jövőben azzá válhatnak. Ezen termékek legtöbbjéről a világ nem is tud, ezért kiemelten fontos megjelenésük a milánói világszintű eseményen. A miniszterelnöki megbízott hozzátette: Magyarország élen jár a génmanipuláció-mentes gabonatermékek előállításában, az országnak ezt az erősségét is bemutatják a világnak.

Rövidesen sor kerül a közbeszerzési pályázat kiírására is, mely a kormány által erre a célra elkülönített forrásokból támogatja a magyar pavilon tervezését. Ezt követi majd a kivitelezés megpályáztatása. Szőcs kiemelte: a magyar fél elhivatottan dolgozik az ügyért, az olasz szervező fél pedig szimpátiával fogadja országunkat. Zökkenőmentes az együttműködés, így optimistán várhatjuk a 2015-ös Milánói Világkiállítást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma