Városlista
2021. január 27, szerda - Angelika

Hírek

2020. November 23. 09:17, hétfő | Helyi

Levél is csatlakozott az Országfásítási Programhoz

Levél is csatlakozott az Országfásítási Programhoz

Összesen harminc darab facsemetét igényelt Levél községe az Országfásítási Program keretében. Tíz-tíz darab facsemetét a Vasutas utcában és a Temetőnél ültettek el, tavasszal pedig az új bölcsődénél is fákat ültetnek.

Levél települése az elmúlt évtizedekben is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy pótolják a kihalt fákat - mondta el Kiss Béla, a község polgármestere pénteken, az Országfásítási Programban beszerzett facsemeték ültetésénél. Az elmúlt években a Fő utcán, valamint egy-egy utcában egységesen vérszilvafákat ültettek, a Temetőnél hársfák kaptak helyet.

Ezúttal az Országfásítási Program keretében platánfákat, hársfákat, valamint díszalmafákat igényelt az önkormányzat. A tíz darab platánfát a Temetőnél ültették el, tíz darab díszalmafa a Vasutas utcában kapott helyet, négy fát pedig a kerékpáros pihenőkben ültettek el. Az épülő új bölcsődénél tavasszal ültetik majd el a két darab platán, két ezüsthárs és két amerikai hársfákat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 27. 15:36, szerda | Helyi

Intézkedések a madárinfluenza miatt

Magas patogenitású madárinfluenza jelenlétét mutatták ki a szlovák Doborgaz (Dobrohost) község egyik baromfi-állományában január 22-én.

2021. Január 26. 13:22, kedd | Helyi

Élelmiszergazdasági válságkezelő programot indított az Agrárminisztérium

Élelmiszergazdasági válságkezelő programot indított az Agrárminisztérium a koronavírus járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására.

2021. Január 22. 08:51, péntek | Helyi

Nem történt bűncselekmény - Eljárást kezdeményeztek a fiatalkorúval szemben

Ismeretlen tettes ellen indított eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság, miután egy 16 éves lány feljelentését tett. Most a hatóság félrevezetésének bűntette miatt eljárást kezdeményezett a lány ellen.

2021. Január 21. 10:04, csütörtök | Helyi

Csatlakozott Bezenye a Szigetköz Natúrpark Egyesülethez

Sok más település mellett Bezenye is csatlakozott a Szigetköz Natúrpark Egyesülethez.