Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 13. 08:19, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a váci ámokfutót

Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a váci ámokfutót

Hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a Váci Járásbíróság azt a férfit, aki több közlekedési szabályt súlyosan megszegve menekült a rendőrök elől.

A Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: augusztus 1-én a Pest vármegyei férfi a többszöri fény és hangjelzés ellenére sem állt meg Vácon a vele szemben intézkedő rendőröknek, és a forgalmas M2-es autóút irányába, majd a főúton haladva a megengedett sebességhatár néhol kétszeres túllépésével továbbhajtott.

A vád szerint a - járművezetéstől korábban már eltiltott - elkövető átlépte a záróvonalat, a szembejövő gépjárműveket fékezésre, illetve lehúzódásra kényszerítette, valamint többször szándékosan nekiütközött a követésébe időközben bekapcsolódó rendőrségi gépjárműveknek, és több alkalommal vészfékezésre kényszerítette a mögötte haladó szolgálati gépkocsi vezetőjét.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával egyetértve a bíróság - az elkövetés óta letartóztatásban lévő - fiatal férfit 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, 10 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint elrendelte a korábban kiszabott 6-6 hónapos, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását - áll a közleményben.

A férfi vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett, jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene, és kétszer ítélték már el eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt - jelezte a főügyészség.

Hozzátették: az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett. A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően a férfi letartóztatását a másodfokú döntésig fenntartotta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk