Városlista
2019. szeptember 18, szerda - Diána

Hírek

2019. Szeptember 13. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: NEMES CLAUDIA

Látványos show-t ígér az idei Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál

Látványos show-t ígér az idei Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál

Szeptember 2-án sajtótájékoztató keretében mutatták be a szervezők az idei három napos szigetközi rendezvény legfőbb látványosságait.

Az ígéretek szerint szeptember 13-tól 15-ig a mosonmagyaróvári vár udvara színes programsorozat kavalkádját tárja elénk, melynek központi témája a gyermekek és állatok barátsága lesz. A fesztivál megálmodója és fő szervezője, Csalló Gábor így nyilatkozott erről:

Célunk, hogy a Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál hosszú távon is érdekes és minél szélesebb körben elterjedt szórakoztató rendezvény legyen. Az előttünk lévő 12 év tapasztalatai alapján a lovas hagyományőrző tematikus nap kidolgozása és látványos elemeinek tovább fejlesztése olyan családi nappá nőtte ki magát, ahol minden korosztály megtalálja a kedvére való lehetőségeket.

Az állatok szeretete jegyében megrendezett programok, mint a lovas solymászat, lóidomítás, lovagoltatás, kutya szépségverseny és kutya elmebajnokság mellett egy zenés meseprodukció is várja a családokat szombat délután. A Hamupipőke c. produkció a Győri Ördöglovasok 6-12 éves tanítványainak műsora, ahol minden szereplő lóháton érkezik…

Ugyancsak három napon át várja a legkisebbeket a Játékok Palotája, ahol különböző ingyenes foglalkozásokkal, játékokkal, műsorokkal készülnek a szervezők.

A nagyobbak pedig sakkversenyen mérettethetik meg tudásukat - akár szüleikkel szemben is.

dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere is kitért arra, hogy a város számára a Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál rendezvénye a finom borok, családi programok és koncertek mellett a lovas tematikus napban csúcsosodik majd ki. Mint mondta:

Monumentális és látványos programokkal készülünk a mosonmagyaróvári közönségnek, melyhez a város önkormányzata biztosítja a legfőbb anyagi forrásokat. Bízunk benne, hogy a rendezvény záróprogramjaként meghirdetett Szent László, a lovagkirály c. lovas színházi előadás minden érdeklődő számára felejthetetlen élményt nyújt majd!


Tóth Szilárd és Derzsi György az egyedülálló lovas produkció szenzációiról beszélt:

A veszély az, mit idehoztunk 4 évvel ezelőtt erre a fesztiválra. A látvány és az adrenalin - amit a közönség annyira szeret –, szeptember 15-én egy pörgős, dinamikus produkcióban tárul majd a közönség elé. A Szent László, a lovagkirály c. lovas showműsorban egyaránt megférnek a csatajelenetek, egy valódi boszorkányégetés és a szerelmi szálak is.


Helyszín: Lajta-Hanság Lovarda


A saját szerzeményű mű alkotói:
• Derzsi György zeneszerző, rendező
• Tóth Szilárd látvány, történet
• Pesti Nagy Katalin szöveg


Az előadásra jegyek a tixa.hu weboldalon keresztül vásárolhatóak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 18. 10:45, szerda | Helyi

Újabb 590 ezer forintot horgásztak össze a Hospice Ház javára - galériával

Szeptember 15-én tartották Halásziban, az Öreg Csuka Horgásztónál azt a horgászversenyt, melynek teljes bevételét ismét a Segítő Kéz Alapítvány kapta a mosonmagyaróvári Hospice Ház támogatására.

2019. Szeptember 17. 00:00, kedd | Helyi

Egészségház épült Ásványrárón

2019. szeptember 13-án került sor a Korszerűen - akadálymentesen Ásványrárón. Új egészségház létesítése az esélyegyenlőség és egyenlő bánásmód jegyében c. projekt keretében elkészült egészségház ünnepélyes átadására.

2019. Szeptember 17. 00:00, kedd | Helyi

Autókat adott át Győr-Moson Sopron megye rendőrfőkapitánya

A megyei polgárőrök használhatják a korábbi rendőrségi járműveket.

2019. Szeptember 17. 00:00, kedd | Helyi

Ősszel újra szemétgyűjtési akciót szervez a Magyar Közút „JOBB, HA EL SE DOBOD” címmel

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több év kihagyás után 2019. április 29-én „Jobb, ha el se dobod!” címmel indította újra országos szemétgyűjtési programját.