Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2019. Szeptember 13. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: NEMES CLAUDIA

Látványos show-t ígér az idei Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál

Látványos show-t ígér az idei Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál

Szeptember 2-án sajtótájékoztató keretében mutatták be a szervezők az idei három napos szigetközi rendezvény legfőbb látványosságait.

Az ígéretek szerint szeptember 13-tól 15-ig a mosonmagyaróvári vár udvara színes programsorozat kavalkádját tárja elénk, melynek központi témája a gyermekek és állatok barátsága lesz. A fesztivál megálmodója és fő szervezője, Csalló Gábor így nyilatkozott erről:

Célunk, hogy a Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál hosszú távon is érdekes és minél szélesebb körben elterjedt szórakoztató rendezvény legyen. Az előttünk lévő 12 év tapasztalatai alapján a lovas hagyományőrző tematikus nap kidolgozása és látványos elemeinek tovább fejlesztése olyan családi nappá nőtte ki magát, ahol minden korosztály megtalálja a kedvére való lehetőségeket.

Az állatok szeretete jegyében megrendezett programok, mint a lovas solymászat, lóidomítás, lovagoltatás, kutya szépségverseny és kutya elmebajnokság mellett egy zenés meseprodukció is várja a családokat szombat délután. A Hamupipőke c. produkció a Győri Ördöglovasok 6-12 éves tanítványainak műsora, ahol minden szereplő lóháton érkezik…

Ugyancsak három napon át várja a legkisebbeket a Játékok Palotája, ahol különböző ingyenes foglalkozásokkal, játékokkal, műsorokkal készülnek a szervezők.

A nagyobbak pedig sakkversenyen mérettethetik meg tudásukat - akár szüleikkel szemben is.

dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere is kitért arra, hogy a város számára a Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál rendezvénye a finom borok, családi programok és koncertek mellett a lovas tematikus napban csúcsosodik majd ki. Mint mondta:

Monumentális és látványos programokkal készülünk a mosonmagyaróvári közönségnek, melyhez a város önkormányzata biztosítja a legfőbb anyagi forrásokat. Bízunk benne, hogy a rendezvény záróprogramjaként meghirdetett Szent László, a lovagkirály c. lovas színházi előadás minden érdeklődő számára felejthetetlen élményt nyújt majd!


Tóth Szilárd és Derzsi György az egyedülálló lovas produkció szenzációiról beszélt:

A veszély az, mit idehoztunk 4 évvel ezelőtt erre a fesztiválra. A látvány és az adrenalin - amit a közönség annyira szeret –, szeptember 15-én egy pörgős, dinamikus produkcióban tárul majd a közönség elé. A Szent László, a lovagkirály c. lovas showműsorban egyaránt megférnek a csatajelenetek, egy valódi boszorkányégetés és a szerelmi szálak is.


Helyszín: Lajta-Hanság Lovarda


A saját szerzeményű mű alkotói:
• Derzsi György zeneszerző, rendező
• Tóth Szilárd látvány, történet
• Pesti Nagy Katalin szöveg


Az előadásra jegyek a tixa.hu weboldalon keresztül vásárolhatóak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 31. 00:00, kedd | Helyi

Polgármester felel - újabb 5 év

2019. decemberében újra Lébényben forgattunk. Kovács Gábor polgármester válaszolt a kérdéseinkre.

2019. December 30. 21:00, hétfő | Helyi

Szeretetteljes Karácsony Máriakálnokon - galériával

2019. december 20-án tartotta Máriakálnok Önkormányzata a negyedik adventi megemlékezését, melyen kicsik és nagyok közösen gyújtották meg a koszorú utolsó gyertyáját.

2019. December 26. 21:00, csütörtök | Helyi

Kisgyermekgondozó,-nevelő álláslehetőség Lébényben

Lébényi Óvoda-Bölcsőde a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Lébényi Óvoda-Bölcsőde Kisgyermekgondozó,-nevelő munkakör betöltésére.

2019. December 23. 00:00, hétfő | Helyi

Jótékonyság a szigetközi gyermekek javára

A PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért több lehetőségen keresztül várja a felajánlásokat, melyeket a szigetközi gyermekek javára fordítanak.