Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Szeptember 09. 16:43, csütörtök | Helyi

\"Közösen egy csónakban\" - Interreg pályázat keretében szervezték meg idén a Volutát

\

Egy Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósult meg az idei Voluta, amin összesen 26 csapat vett részt.

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület és a szlovákiai KCK Somorja Vízisport Egyesület 2020. január 1-jével indította el közös projektjék, ami a "Közösen egy csónakban" címet viseli. A projekt fő célja a testvérvárosok lakossága között a közös vízitúrákkal népszerűsíteni a dunamenti víziturista lehetőségeket. A projektet az idei, immár 15. Volutával zárták, amin összesen 26 csapat vett részt. A csapatok mix, női és férfi, valamint gyerek kategóriákban mérettethették meg magukat.

A határon átnyúló projekt teljes költsévetése 56 ezer euró volt, aminek keretében korszerűbb kajakokkal, kenukkal bővítették az egyesületek az eszközparkjukat. A remények szerint jövőre már a megszokott formában, a Szent Iván éj környékén, kísérő programokkal szervezik meg a Volutát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.