Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Október 17. 08:49, csütörtök | Kék hírek
Forrás: police.hu

Közös életet ígért, milliókat csalt ki a nő

Közös életet ígért, milliókat csalt ki a nő

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak.

Így vette rá arra, hogy közel 3 millió forintot adjon neki.

Közel 3 millió forintot adott egy kecskeméti férfi egy szarvasi nőnek azért, mert a nő azt ígérte neki, hogy összeköltözik vele. A 65 éves nyugdíjas férfi Kecskeméten találkozott a nővel és a nő élettársával. Munkát kínáltak neki, ezért elment velük Szarvasra. Dolgoznia nem kellett, nem kényszerítették semmire, nem bántották. A nő néhány nap után azt mondta neki, hogy az élettársával megromlott a viszonya, meg akarja vele szakítani a kapcsolatot. Azt ígérte a kecskeméti férfinak, hogy ha segít neki felújítani a házát, akkor együtt odaköltöznek. Bejelentette a felújítandó ház címére a kecskeméti férfit, aki ebből komolynak gondolta a nő szándékát. Hagyta, hogy hitelt intézzen neki, majd aláírta a szerződést, kivette a bankból a pénzt, és önként odaadta a közel 3 millió forintot a nőnek. Úgy beszélték meg, hogy pár nap múlva ügyvéd előtt írnak egy szerződést arról, hogy a pénzt kölcsönadta és beleírják azt is, milyen határidőre, milyen részletekben fizeti vissza neki a nő a teljes összeget. Ezek után azonban a férfi úgy látta, hogy a nőnek mégsem romlott meg a kapcsolata az élettársával, és úgy gondolta, hogy a nő becsapta – részletezte a rendőrség oldalán.

A férfi a Budapesten élő volt feleségét hívta fel telefonon, neki mondta el, mi történt vele, illetve azt, hogy vissza akarja kapni a pénzét, vissza szeretne menni Kecskemétre. A volt feleség 2019. október 14-én tett bejelentést az egyik budapesti kerületi rendőrkapitányságon és kért rendőri segítséget. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei még aznap megkeresték Szarvason a kecskeméti férfit és biztonságba helyezték, kérésére egy szociális otthonba vitték. A szarvasi nő önként átadta a rendőröknek a közel 3 millió forintot, amit a nyomozók lefoglaltak és visszaadnak a férfinak. A Szarvasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy kockázatos ismeretlenekkel rövid idő után bizalmaskodni. Idegeneket, alkalmi ismerősöket ne avassanak be magánügyeikbe, ne beszéljenek velük anyagi helyzetükről! Pénzügyeket, hitelfelvételt, ingatlanokkal kapcsolatos ügyleteket csak személyesen, ha szükséges, megbízható hozzátartozójukkal intézzenek, és először mindig ismerjék meg a feltételeket, olvassák el, amit aláírnak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.