Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2020. Október 29. 10:58, csütörtök | Helyi

Közmeghallgatást tartott a levéli önkormányzat

Közmeghallgatást tartott a levéli önkormányzat

Közmeghallgatást tartott Levél Község Önkormányzata október 28-án. A közmeghallgatáson a település polgármestere tartott beszámolót a 2019-es és 2020-as év eseményeiről, beruházásairól, fejlesztéseiről.

A közmeghallgatáson elhangzott, Levél életet is nagyban befolyásolta a koronavírus és a tavasszal kihirdetett veszélyhelyzet.Emiatt több beruházást is elhalasztottak, amik csaknem 30 millió forintot tesznek ki, 5 millió forintot pedig átcsoportosítottak a védekezésre.

Kiss Béla, Levél polgármestere elmondta, a településen mozgalmas civil élet van, folyamatosak a programok, magas színvonalú a kulturális és a közösségi élet. Levélen, a Mosonmagyaróvári Térségi Társulás keretében több szolgáltatás is elérhető, főként a szociális területen. A község üzemeltetéssel kapcsolatban Kiss Béla elmondta, 3 főt főállásában, míg 3 főt közfoglalkoztatásban alkalmaztak. Folyamatosan bővítik a szerszámgép parkot is, ezt idén a Magyar Falu Programon keresztül tudja a település megvalósítani. A polgármester hozzátette, a közúthálózat fejlesztése fontos feladata volt a tavalyi és idei évnek is.Hosszú előkészület után az önkormányzat tulajdonába került a Jószef Attila utca és a Vasút utca területe. Kiss Béla hozzátette, idén 18 millió forintot fordítanak kátyúzásra és az utak biztonságossá és járhatóvá tételére.

Levél önkormányzata csaknem 530 millió forintból gazdálkodik egy évben, aminek fő részét a helyi adó bevétel teszi ki. A közmeghallgatáson elhangzott, 2020-ban 3 sikeres pályázat valósul meg a településen, a legnagyobb fejlesztés pedig a bölcsőde építése. A polgármester hozzátette, a képviselő-testületi ülések továbbra is nyilvánosak, bárki számára látogathatók.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 16:13, csütörtök | Helyi

A Petőfi SK Lipót ellen lépett pályára az MKC

Szomszédvári rangadót játszottak a Megyei Női Kézilabda bajnokság 8. fordulójában. Az MKC serdülőcsapatával játssza mérkőzéseit ebben a bajnoki rendszerben. Farkas Veronika tanítványai ezúttal sem vallottak szégyent.

2020. November 25. 08:47, szerda | Helyi

Péntekig zárva tart a bezenyei óvoda

Több dolgozónak is pozitív lett a koronavírus tesztje, ezért november 27-ig zárva tart a bezenyei Százszorszép Óvoda.

2020. November 23. 09:17, hétfő | Helyi

Levél is csatlakozott az Országfásítási Programhoz

Összesen harminc darab facsemetét igényelt Levél községe az Országfásítási Program keretében. Tíz-tíz darab facsemetét a Vasutas utcában és a Temetőnél ültettek el, tavasszal pedig az új bölcsődénél is fákat ültetnek.

2020. November 20. 07:58, péntek | Helyi

Vaddal ütközött Dunakilitin

Őz ugrott egy autó elé Dunakilitin, személyi sérülés nem történt, az állat elpusztult.