Városlista
2021. június 15, kedd - Jolán

Hírek

2020. Október 29. 10:58, csütörtök | Helyi

Közmeghallgatást tartott a levéli önkormányzat

Közmeghallgatást tartott a levéli önkormányzat

Közmeghallgatást tartott Levél Község Önkormányzata október 28-án. A közmeghallgatáson a település polgármestere tartott beszámolót a 2019-es és 2020-as év eseményeiről, beruházásairól, fejlesztéseiről.

A közmeghallgatáson elhangzott, Levél életet is nagyban befolyásolta a koronavírus és a tavasszal kihirdetett veszélyhelyzet.Emiatt több beruházást is elhalasztottak, amik csaknem 30 millió forintot tesznek ki, 5 millió forintot pedig átcsoportosítottak a védekezésre.

Kiss Béla, Levél polgármestere elmondta, a településen mozgalmas civil élet van, folyamatosak a programok, magas színvonalú a kulturális és a közösségi élet. Levélen, a Mosonmagyaróvári Térségi Társulás keretében több szolgáltatás is elérhető, főként a szociális területen. A község üzemeltetéssel kapcsolatban Kiss Béla elmondta, 3 főt főállásában, míg 3 főt közfoglalkoztatásban alkalmaztak. Folyamatosan bővítik a szerszámgép parkot is, ezt idén a Magyar Falu Programon keresztül tudja a település megvalósítani. A polgármester hozzátette, a közúthálózat fejlesztése fontos feladata volt a tavalyi és idei évnek is.Hosszú előkészület után az önkormányzat tulajdonába került a Jószef Attila utca és a Vasút utca területe. Kiss Béla hozzátette, idén 18 millió forintot fordítanak kátyúzásra és az utak biztonságossá és járhatóvá tételére.

Levél önkormányzata csaknem 530 millió forintból gazdálkodik egy évben, aminek fő részét a helyi adó bevétel teszi ki. A közmeghallgatáson elhangzott, 2020-ban 3 sikeres pályázat valósul meg a településen, a legnagyobb fejlesztés pedig a bölcsőde építése. A polgármester hozzátette, a képviselő-testületi ülések továbbra is nyilvánosak, bárki számára látogathatók.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 15. 13:28, kedd | Helyi

Orvoshoz és postára is fuvarozza a paprétieket az új falubusz

Megérkezett a falubusz, elindult a tanya- és falugondnoki szolgálat Bezenyén.

2021. Június 14. 09:06, hétfő | Helyi

Tizennyolcadik lelkinap Hegyeshalomban

Tizennyolcadik alkalommal szerveztek lelkinapot Hegyeshalomban május 29-én. A lelkinap témái az idei Szent József-évhez illeszkedve a hivatás, a család és a hitre nevelés voltak.

2021. Június 11. 14:22, péntek | Helyi

Új közösségi színteret avattak Hegyeshalomban

340 nap munkáját, az új, hegyeshalmi Közösségi Színteret péntek délelőtt adták át hivatalosan. Felújították az egykori iskolát és egy új épületet is létesítettek, amiben többi között egy színházterem kapott helyet.

2021. Június 09. 08:14, szerda | Helyi

Oldalára borult a kamion az M1-esen

Baleset történt szerda éjjel az M1-es autópálya 146. kilométerénél, Lébény térségében. A balesetben egy férfi megsérült, akit kórházba kellett szállítani.