Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Június 09. 11:23, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Közép-európai regionális együttműködés

Közép-európai regionális együttműködés

Csütörtökön délelőtt Győrött, a Megyeházán munkacsoport ülést tartottak a „CENTROPE\" közép-európai regionális együttműködés elnökségével kapcsolatos aktuális teendőkről.

2017. évben – a csehországi Brno után – Győr-Moson-Sopron megye látja el a nemzetközi együttműködés soros elnöki tisztét.

A rendezvény házigazdája Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke volt, aki az eseményt követően elmondta, hogy „a találkozó keretében véglegesítettük a cseh, szlovák és osztrák régiókkal közös, soron következő eseményeket. A következő nemzetközi találkozóra június 28-án Sopronban kerül sor, ahol elsősorban vasúti közlekedéssel és területfejlesztéssel kapcsolatban zajlanak majd az egyeztetések.”

Előzmények, háttér:

A 2003 óta létező CENTROPE Együttműködés (Central Europe) célja egy több nemzetet magába foglaló közép-európai régiós együttműködés kialakítása, működtetése. Tagjai cseh, osztrák, szlovák, magyar régiók, megyék és nagyobb városok, összesen 16 partnerváros és régió, összességében mintegy 6,5 millió lakos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.