Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Április 09. 09:45, kedd | Belföld
Forrás: police.hu

Közel 11 millió forintot csalt ki egy unokázós csaló

Közel 11 millió forintot csalt ki egy unokázós csaló

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki három hónap alatt közel 11 millió forintot csalt ki több sértettől. A férfi ismeretlen társát még továbbra is keresi a BRFK unokázós nyomozócsoportja.

A 23 éves budapesti L. Markó ismeretlen társával január 2-án hajnalban felhívott egy III. kerületi idős asszonyt, és a fiának kiadva magát közölte, hogy balesetet szenvedett és a kár megfizetéséhez pénzre van szüksége. A sértett a megtakarított pénzét átadta egy férfinak, aki a fia barátjaként mutatkozott be – közölte a rendőrség oldalán.

L. Markó március végéig további három unokázós csalást követett el, amellyel közel 11 millió forintot, illetve ékszereket csalt ki az idős sértettektől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós bűncselekmények felderítésére alakult nyomozócsoport kollégái azonosították L. Markót és április 3-án egy VII. kerületi bevásárlóközpontban elfogták. A rendőrök a férfi XIII. kerületi lakásán közel egymillió forintot, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, telefonkönyveket, valamint azokból kitépett lapokat találtak és foglaltak le.

A nyomozók L. Markót csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság április 6-án elrendelt. Ismeretlen társát továbbra is keresik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére