Városlista
2021. június 15, kedd - Jolán

Hírek

2021. Május 08. 11:17, szombat | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Korda Racing már a Rallycrossban is

Korda Racing már a Rallycrossban is

A rallysport, a motoros enduro és a motocross szakágak mellett az idei versenyszezonban a rallycross szakágban is saját csapatot indít a Korda Racing, három fiatal versenyzővel a magyar bajnoki futamokon.

Rendkívül fiatal, ám annál ambiciózusabb csapattal mutatkozik be a Korda Racing idén a rallycross szakág idei hétfutamos bajnokságában. A csapat legidősebb tagja a 19 éves Benyó Máté, aki fiatal kora ellenére már komoly sikerekkel büszkélkedhet, számos bajnoki cím birtokosa. Az idei szezonban a Nyirád Motorsport Centrum Skoda Fabiajával a királykategóriában szállhat harcba, amellyel első és eddigi egyetlen közös versenyüket a második helyen sikerült zárni. Máté mellett az idén újrainduló Hankook Racer Cup RX-ben két újonc, a versenypályák világával most ismerkedő fiatal pilóta alkotja a csapatot, Korda Zsófia és Várkonyi Bence egy-egy Suzuki Swifttel kezdeti meg versenyzői pályafutását.

„Szerintem ennyire még az én első versenyem előtt sem izgultam, mint most! Hihetetlen, hogy a lányom első versenyére készülünk!” – jegyezte meg Korda Erik a kakucsi szezonnyitó előtt. „A Ritmus ASE-vel közösen döntöttünk úgy, hogy gyermekeink mellett segítséget nyújtunk Benyó Máténak, hogy egy teljes szezont teljesíthessen a Supercar kategóriában. Nem lesz könnyű dolgunk, de tudjuk, hogy Máté nagyon gyors, úgyhogy én biztos vagyok benne, hogy a dobogós helyekért fog tudni harcolni.”

„Nagy mérföldkő előtt áll a Ritmus ASE és a Korda Racing.” – vette át a szót Várkonyi Szabolcs. „Közel 30 év raliban eltöltött idő után megvetjük a lábunkat a hazai ralikrossz bajnokságban is, ahol az ifjú tehetségek támogatása a cél. Erikkel közösen Benyó Máté mellett tettük le a voksunk, aki az érettségije után rögtön egy Skoda Fabia Supercarral kell, hogy megbirkózzon, de hiszünk benne, hogy komoly eredményekre lesz képes. Nem kevésbé várom a fiam, Várkonyi Bence első lépéseit az autósport világában, ahol többek között Korda Erik lányával is fel kell vennie a kesztyűt, izgatottan várjuk, milyen lesz az első versenyük!!!”

Benyó Máté: „Az idei évben nagyon erős mezőny jött össze a Supercar-ban, ennek ellenére bizakodva tekintek a bajnokság elé és szeretnék stabilan döntős pozíciókban végezni és okos versenyzéssel minél előrébb lenni az év végi ponttáblázaton! Nagyon hálás vagyok a Korda Racing-nek és a Ritmus ASE-nek ezért a lehetőségért, igyekszem minden versenyen kihozni magamból a maximumot.”

Korda Zsófia: „Ez lesz az első versenyszezonom, nem lehet más célom, mint a tanulás és a tapasztalatszerzés. Nagyon örülök annak, hogy Benyó Máté segítségével készülhettem fel a bajnokságra, nagyon sokat tanultam tőle, és rengeteg hasznos tanáccsal látott el, úgyhogy izgatottan várom az első versenyt!”

Várkonyi Bence: „Eddig nem is terveztem a versenyzést, de a tavalyi utolsó Kakucsringi futamon egy pillanat alatt beleszeretettem a rallycrossba. Úgy éreztem, ez az én sportom lesz, így most alig várom, hogy minél előbb versenybe szállhassak a Suzukival.”A Korda Racing RX versenyzői:
Benyó Máté - Skoda Fabia Supercar
Korda Zsófia - Suzuki Swift Hankook Racer Cup
Várkonyi Bence - Suzuki Swift Hankook Racer Cup

http://facebook.com/kordaracinghu
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt, Keviép, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, CS-Process, Falmec, Cata, Multifilm, Sun & Fun Holidays, Sütödetech.
- Szántó Frigyes -

Címkék: autósport, Rallycross

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 11. 14:33, péntek | Sport

Újra olasz pályán

FX RACING WEEKEND – AUTODROMO VALLELUNGA

2021. Június 10. 12:34, csütörtök | Sport

Nem jó, de nem is tragikus!

Bár jobb helyezéseket vártunk a Ritmus ASE támogatott párosaitól a Salgó Rallye-n,

2021. Június 05. 10:33, szombat | Sport

Arany Słomczynban Ezüst a Rabócsi Ringen!

A lengyelországi Słomczynban, május 15 - 16 volt a CEZ és 1. rundy Mistrzostw Polski Rallycross 2021 versenye ahol magyarországot Luigi sikeresen képviselte, ugyanis a SuperCar kategóriában nem talált legyőzőre.

2021. Június 03. 10:53, csütörtök | Sport

Rally: Az átok ismét kísértett bennünket!

Sajnos ismét céldobogós kép nélkül maradt a Kronome - Pásztor rallypáros.