Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Február 25. 14:19, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kiválóra vizsgáztak az ásványrárói tűzoltók

Kiválóra vizsgáztak az ásványrárói tűzoltók

Újabb sikeres minősítés egy évre.

Február 22-én minősítő gyakorlatot tartott a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a működési területén tevékenykedő önállóan beavatkozó Ásványráró Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagsága részére. Az ásványrárói egyesület 2019. április 01-től vállalta az önálló beavatkozás feltételeit. Az elmúlt évben több mint kétezer négyszáz órában voltak riaszthatóak. A 2019-ben végrehajtott, sikeres rendszerbeállító gyakorlatuk alapján 2020. március 12-ig kapták meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól a minősítő igazolást. Ennek letelte előtt vállalták a hétvégén az újraminősítést.

A gyakorlat során a településen található IKSZT épületben feltételezett tűzeset felszámolását kellett szakszerűen végrehajtania az önkéntes tűzoltóknak. 16 fő vett részt a minősítő gyakorlaton, amelyen az ellenőrök a füsttel teli környezetben való mozgást, a légzőkészülékben történő munkavégzést, életmentést és sugár- valamint táplálásszerelést is figyelték.

A gyakorlatot a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese szervezte és tartotta, a megyei tűzoltósági főfelügyelő pedig ellenőrizte.

A megyében működő hét önállóan beavatkozó tűzoltó egyesület közül már három (Nagycenk, Hegykő és Ásványráró) újraminősítése megtörtént. Mindhárman a 2020-as évben is újabb háromezer óra készenlétet vállaltak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt feladatának tekinti a beavatkozások hatékonyságának növelését, ennek része a beavatkozó tűzoltó erők számának növelése is az önkéntes tűzoltó egyesületek részvételével.

Képek: Galumba Lajos tű.alez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.