Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Július 22. 10:54, szombat | Helyi
Forrás: http://www.gymsmo.hu

Kínai delegáció érkezett Győrbe

Kínai delegáció érkezett Győrbe

A regionális együttműködések erősítik az országok közötti együttműködést is.

Erkenjiang Tulahong, a Kínai Hubei Tartományi Bizottság Állandó Bizottságának tagja, a Hubei Tartományi Bizottság Munkás Egységfront elnöke által vezetett 20 fős kínai delegációt fogadta július 20-án délelőtt Győrött, a megyeházán Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke és dr. Szalay Zoltán megyei jegyző.A távol-keleti vendégek Győr-Moson-Sopron megye testvérmegyéjéből, a közép-kínai Hubei tartományból érkeztek, a delegáció tagjai közötta párt tisztségviselőit, a tartományi hivatal igazgatóit és osztályvezetőit köszönthettük, továbbá egy rangos vállalkozói csoport is nagy érdeklődéssel érkezett Győrbe.

A házigazda, Németh Zoltán a két fél eddigi együttműködését áttekintve emlékeztetett, hogy a megyei vezetők 2013 őszén fogadtak először magas rangú vendégeket Hubei tartományból, ekkor került sor a kétoldalú kapcsolat megalapozását szolgáló szándéknyilatkozat aláírására is. Az azóta eltelt éveket a két fél folyamatos együttműködése jellemezte, kölcsönös látogatások és újabb, konkrét együttműködési szándéknyilatkozatok formájában. A felek kapcsolatának komoly mérföldköveként tekinthető Sopron és Yichang város, valamint Kapuvár és Enshi város közötti együttműködési szándéknyilatkozatok aláírása 2014 tavaszán, valamint a megyei önkormányzat és Hubei tartomány közötti együttműködési megállapodás deklarálása 2014 őszén. Az elnök kiemelte emellett a Petz-kórház és a Széchenyi István Egyetem formálódó szakmai kapcsolatainak fontosságát is a távol-keleti tartomány nagyvárosaival.

Jelen látogatás célja, és ezt mindkét fél megerősítette, az eddig kapcsolatok ápolása, továbbfejlesztése, kiemelt cél a megújuló energiaforrások terén szorosabbra fűzni tapasztalatcsere, jó gyakorlatok megismertetése és üzleti kapcsolatok kiépítése révén, valamint a mezőgazdaság által nyújtott lehetőségek és termékek feltérképezése. Ez utóbbi téma okán Németh Zoltán felkérésére részt vett a találkozón Németh Gergely, a Magyar Nemzeti Agrárkamara Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének elnöke is.

A felek ugyancsak egyetértettek abban, hogy a hazánk és Kína között fennálló és folyamatosan fejlődő, bővülő kapcsolatok szempontjából az olyan jól működő regionális együttműködések, mint amely Hubei és Győr-Moson-Sopron megye között fennáll - segítséget nyújthatnak.

A delegáció a délutánt a Széchenyi István Egyetemen tölti, ahol az intézmény energiahatékonysági beruházásaival ismerkedhetnek meg, majd a Járműipari Kutatóközpont és projektjeinek bemutatására kerül sor, ezt követően pedig a TSPC csoport ügyvezetője, Kádár Mihály tart szakmai tájékoztatót. A városban és az egyetem környékén járva a vendégek számára is jól látható, hogy a város az EYOF-ra, az első hazánkban megrendezendő olimpiára készül, így természetesen a nagyszabású nemzetközi sportversenyről is szó esik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.