Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. December 08. 13:09, kedd | Helyi

Kiemelt figyelmet fordít Bezenye a tisztatásgra

Kiemelt figyelmet fordít Bezenye a tisztatásgra

Kiemelt figyelmet fordít Bezenye a település tisztaságára, ennek érdekében még szeptemberben áthelyezték a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket frekventáltabb területekre.

Kartondobozok, nejlonzacskók hevernek a szelektív gyűjtők mögött Bezenyén. A településen még szeptemberben újultak meg a gyűjtődobozok, azonban sokszor nem bele, hanem inkább mellé teszik a szemetet a lakók. Ez azonban tilos, ezért kamerákkal figyelik a területet.Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a tisztaságra, ezért csatlakoztak a "Tisztítsuk meg az országot!" programhoz. A faluban több gócpont is van, ahol megszaporodott a szemét. Ha elnyerik a 2 millió forintos pályázati forrást eszközöket is szeretnének beszerezni a szemét eltakarításához.

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség két illegális szemétlerakás miatt is vádat emelt a közelmúltban. A vádirat egyike szerint egy 34 éves férfi otthonából háztartási hulladékot, injekciós tűket, izomnövelő gyógyszereket, hormon tartalmú készítményeket rakott ki a Bezenye határában álló erdő szélére, hogy „így szabaduljon meg tőlük”. Az ezek között lévő gyógyszerek veszélyes hulladéknak minősülnek, így hulladékgazdálkodás rendje megsértése miatt emelt vádat az ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: