Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. November 28. 08:58, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Karanténba kerülnek a dél-afrikai régióból érkező magyarok

Karanténba kerülnek a dél-afrikai régióból érkező magyarok

Megjelent a Magyar Közlönyben szombat délután a dél-afrikai régióból érkezők beutazási korlátozásáról szóló rendelet, amely szerint azok a magyarok is karanténba kerülnek,

akik a térségből érkeznek haza, vagy az érkezésüket megelőző két hétben a térségben jártak.

A hétfőtől hatályba lépő szabályozás hét országra terjed ki: a Botswanai Köztársaságra, a Dél-afrikai Köztársaságra, a Szváziföldi Királyságra, a Lesothói Királyságra, a Mozambiki Köztársaságra, a Namíbiai Köztársaságra, valamint a Zimbabwei Köztársaságra.

A kormányrendelet alapján a térségből érkező magyarok Magyarország területére belépve egészségügyi vizsgálaton eshetnek át és ha koronavírus gyanúja merül fel, kijelölt vagy - ha az nem jelent kockázatot - hatósági házi karanténba kerülnek. Azonban akkor is 14 napos hatósági házi karanténba kerülnek a térségből érkező magyarok, ha az egészségügyi vizsgálat nem állapítja meg a fertőzés gyanúját.

Ezekből az országokból főszabály szerint nem magyar állampolgár személyforgalomban nem léphet be, csak meghatározott esetekben, ha azt a rendőrség engedélyezi, például azért, mert az illető bírósági hatósági eljárás résztvevője. Ha a beutazni szándékozó külföldinek van ilyen igazolása, az új szabályozás értelmében beléphet, de akkor is 14 napos hatósági házi karanténba kerül és ennek időtartama alól negatív PCR-tesztekkel sem mentesülhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére