Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Október 29. 11:40, csütörtök | Helyi

Jövőre nyit az új bölcsőde Dunakilitin

Jövőre nyit az új bölcsőde Dunakilitin

Felavatták az új dunakiliti bölcsődét, melyben 24 kisgyermeknek biztosítanak majd felügyeletet jövő év elejétől.

Aprócska székek, asztalok, több tucat készségfejlesztő játék. A 330 négyzetméteres épületben két csoportszoba, mosdók, wc-k és a működéshez szükséges különböző helyiségek kaptak helyet.

A bölcsődéhez pedig egy 50 négyzetméteres terasz is kapcsolódik, az udvaron mászóka homokozó és csúszda is várja a játszani vágyó kicsiket.

– Dunakilitinek régi álma vált valóra azáltal, hogy a Kiseredei Bölcsödét megnyithatjuk. Hiánypótló szolgáltatásként 2021. januárjától indul majd a 24 férőhelyes bülcsőde. Húsz hetestől 3 éves korig fogadjuk a gyermekeket Dunakilitiről, Dunaszigetről, Bezenyéről, illetve Feketeerdőről– mondta el Kovács Andor Tamásné, Dunakiliti polgármestere.

Az intézményt október 25-én avatták fel, a Batthyány-emlékünnepség keretében. Az ünnepségre nagyon sokan eljöttek a településről és a környező falvakból is, hiszen onnan is várják majd a kicsiket a bölcsődébe.

A dunakiliti önkormányzat tavaly ősszel adta be a pályázatát az építésre és nagy örömükre 175 millió forintos támogatást kaptak rá, melyet önrésszel is kibővítettek, így készülhetett el idén ősszel a bölcsőde, melyben 7 dolgozóval indul majd el a munka.

A Mosonmagyaróvári TV riportja a bölcsőde avatásról:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.