Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2020. Október 29. 11:40, csütörtök | Helyi

Jövőre nyit az új bölcsőde Dunakilitin

Jövőre nyit az új bölcsőde Dunakilitin

Felavatták az új dunakiliti bölcsődét, melyben 24 kisgyermeknek biztosítanak majd felügyeletet jövő év elejétől.

Aprócska székek, asztalok, több tucat készségfejlesztő játék. A 330 négyzetméteres épületben két csoportszoba, mosdók, wc-k és a működéshez szükséges különböző helyiségek kaptak helyet.

A bölcsődéhez pedig egy 50 négyzetméteres terasz is kapcsolódik, az udvaron mászóka homokozó és csúszda is várja a játszani vágyó kicsiket.

– Dunakilitinek régi álma vált valóra azáltal, hogy a Kiseredei Bölcsödét megnyithatjuk. Hiánypótló szolgáltatásként 2021. januárjától indul majd a 24 férőhelyes bülcsőde. Húsz hetestől 3 éves korig fogadjuk a gyermekeket Dunakilitiről, Dunaszigetről, Bezenyéről, illetve Feketeerdőről– mondta el Kovács Andor Tamásné, Dunakiliti polgármestere.

Az intézményt október 25-én avatták fel, a Batthyány-emlékünnepség keretében. Az ünnepségre nagyon sokan eljöttek a településről és a környező falvakból is, hiszen onnan is várják majd a kicsiket a bölcsődébe.

A dunakiliti önkormányzat tavaly ősszel adta be a pályázatát az építésre és nagy örömükre 175 millió forintos támogatást kaptak rá, melyet önrésszel is kibővítettek, így készülhetett el idén ősszel a bölcsőde, melyben 7 dolgozóval indul majd el a munka.

A Mosonmagyaróvári TV riportja a bölcsőde avatásról:

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 16:13, csütörtök | Helyi

A Petőfi SK Lipót ellen lépett pályára az MKC

Szomszédvári rangadót játszottak a Megyei Női Kézilabda bajnokság 8. fordulójában. Az MKC serdülőcsapatával játssza mérkőzéseit ebben a bajnoki rendszerben. Farkas Veronika tanítványai ezúttal sem vallottak szégyent.

2020. November 25. 08:47, szerda | Helyi

Péntekig zárva tart a bezenyei óvoda

Több dolgozónak is pozitív lett a koronavírus tesztje, ezért november 27-ig zárva tart a bezenyei Százszorszép Óvoda.

2020. November 23. 09:17, hétfő | Helyi

Levél is csatlakozott az Országfásítási Programhoz

Összesen harminc darab facsemetét igényelt Levél községe az Országfásítási Program keretében. Tíz-tíz darab facsemetét a Vasutas utcában és a Temetőnél ültettek el, tavasszal pedig az új bölcsődénél is fákat ültetnek.

2020. November 20. 07:58, péntek | Helyi

Vaddal ütközött Dunakilitin

Őz ugrott egy autó elé Dunakilitin, személyi sérülés nem történt, az állat elpusztult.