Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. December 03. 12:46, csütörtök | Helyi

Jövőre már falubusz fuvarozhatja a bezenyei és papréti lakókat

Jövőre már falubusz fuvarozhatja a bezenyei és papréti lakókat

Sikeresen pályázott Bezenye egy falubuszra, mellyel várhatóan már jövő nyáron fuvarozzák az időseket orvoshoz, a gyerekeket pedig iskolába, óvodába.

Bokrok és a fák mögött bújik meg a korszerűtlen, régi orvosi rendelő a Bezenyéhez tartozó Paprét központjában. Korábban ide jöhettek a papréti lakók gyógyszert feliratni, kivizsgálásra. Jövőre azonban már a falugondnoki busz jön értük, melyet az önkormányzat egy pályázaton nyert, hogy segítse a településen és a környéken élők mindennapjait.A busz nem csak a betegeket és az időseket, hanem az iskolásokat óvodásokat is fuvarozza majd.

Nem ez az egyetlen a sikeres pályázatok közül. A Magyar Falu Programban nyert pályázatnak köszönhetően 10 millió forintot költhet a falu a művelődési ház felújítására, valamint az önkormányzati hivatal épületének tetőfelújítására is nyertek mintegy 14 millió forintot.

Az önkormányzat új szociális rendeletet hozott létre, mellyel a faluban lakók életét szeretnék megkönnyíteni. A rászorulók idén is igényelhetnek tüzelőanyagot, melynek egy részét szintén pályázati forrásból finanszírozzák.

Egyéb korszerűsítési munkákat is végeztek a faluban, ilyen például a Dózsa György utca murvázása vagy a szennyvízhálózat kiépítése Papréten.

Megalakult a Polgárőr Egyesület, az önkormányzat megállapodást kötött a Hospice Házzal, valamint a bölcsödei ellátásról is döntés született, melynek értelmében a szülők január 1-től a mosonmagyaróvári és a dunakiliti bölcsődébe is kérhetik gyermekeik felvételét.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: