Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Június 12. 15:41, hétfő | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Jótékonysági hangverseny Halásziban - képgalériával

Jótékonysági hangverseny Halásziban - képgalériával

Legyen a zene mindenkié - e Kodály idézettel rendeztek jótékonysági hangversenyt Halásziban, a Szent Márton templom ódon falai között június 10-én.

Először a helyi Szent Márton Általános Iskola kórusa alsós és felső tagozatos diákokból álló kórusa lépett a közönség elé, majd a két kórus, immá együtt adták elő műsorukat Sági Tünde pedagógus vezetésével és gitárkiséretével, valamint Máté Bálint 6. osztályos tanuló zongorakiséretével..

A KÓTA által aranydiplomás oklevéllel jutalmazott műsoruk nagy sikert aratott, hosszan tartó tapssal a közönség körében. Őket az iskola furulyásaiból alakult kamaracsoport követte, a mostani alkalomra összeállított kis műsorral. Ezután az iskola egykori diákjai következtek, -akikre méltán büszke a település minden lakója,- Kellei Nikolett hegedűn adta elő Haydn egy tételét, Domsi Géza zongorakiséretével. Pap Zsófia furulyán előadott zeneszáma után Besszer Hanna eőadása következett, zongorán. Az ő műsoruk után újból Domsi Géza következett, ezúttal a templom orgonáját szólaltatta meg, Bach b-moll preludiumát előadva.

Őt Kellei Nikolett hegedű szólója követte, a darab címe, Bach g-moll Adaggio. A templom falaiközt szétáradó muzsika hangjai után a Halászi vegyeskar műsora következett, Kincses László vezényletével. Egyházi művekből álló műsorukat néma áhíttal hallgatta a közönség, majd hosszantartó tapssal jutalmazva az előadókat.

A Halászi Vegyeskar szervezésében létrejött adománygyűjtő műsor teljes bevételét a mosonmagyaróvári Szent Kristóf mentőalapítvány javára ajánlották fel, melyet Nagy László, az alapítvány kuratóriumának tagja vett át, hálás köszönetet mondva a szervezőknek és biztosítva őket az összeg méltó felhasználásáról.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.