Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Május 29. 17:59, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Járőrözés a vizeken

Járőrözés a vizeken

Vízimentésre is alkalmas járőrhajót kapott a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a Mosonmagyaróvár Közrendvédelméért Közalapítványnak nyújtott anyagi támogatással hozzájárult ahhoz, hogy a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság használatába kerülhessen egy vízimentésre is alkalmas járőrhajó. A 60 lóerős Yamaha csónakmotorral felszerelt felújított hajó átadására és vízre bocsátására a mosoni szabadstrandon Dr. Árvay István polgármester, Fehérné Dr. Bodó Mariann jegyző, Nyitrai József, a közalapítvány elnöke, és Barna Árpád rendőr-alezredes jelenlétében szerdán került sor.

A kisgéphajót a Szigetközi Rendőrőrs vízi járőrei fogják használni, két fő hajóvezető személyzettel és három matrózzal. Horváth Attila rendőr alezredes, rendőrőrs-parancsnok szervezi a heti szolgálatbeosztást. Kiemelten a hétvégékre koncentrálnak, de a hét többi napján is előfordulnak a vizeken.

Elsődleges feladatuk a prevenció, a Dunán, Mosoni-Dunán és a Lajtán ellenőrzik a vízi közlekedési szabályok betartását. A szabálytalanul közlekedőket figyelmeztetik, helyszíni bírságot is kiszabhatnak, végső esetben szabálysértési bejelentést tesznek. A járművet az Itatónál fogják vízre bocsátani június elejétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.