Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Május 29. 18:03, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Irány a Szigetköz!

Irány a Szigetköz!

Öko-mobil flotta bemutatására került sor a szerdai napon a mosoni szabadstrandon, a közelmúltban itt elkészült sólya mellett.

A flotta két egyedileg kialakított, hajók és kerékpárok szállítására alkalmas trélerből, 64 kerékpárból, 8 négyszemélyes túrakenuból, 16 kétszemélyes kajakból áll. Az eszközök közbeszerzési eljárás lefolytatásával az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Programban megvalósuló „Danube Bike&Boat / A Kis- és Mosoni-Duna felfedezése kerékpárral és hajóval“ című projekt keretein belül kerültek beszerzésre 19,3 millió Ft értékben. Fűzfa Zoltán, a Pisztráng Kör Egyesület elnöke mutatta be az eszközöket, melyek fele Mosonmagyaróvár és környékére, fele pedig Dunakiliti és Vének környékére érkező turistákat segíti kerékpáros és vízi túracélpontjaik megközelítésében.

A projekten belül egy, a szigetközi Duna-ágat megismertető vízitúra-útvonalakat, úticélokat, szállás- és vendéglátóhelyeket összesítő magyar-szlovák-angol nyelvű kiadvány és hajózási térkép is készült, melynek segítségével könnyen választhatnak a vízitúrára érkezők a különböző nehézségi szintű lehetőségek közül.

A flotta segítségével a Bike and Boat projektben megvalósított, 19 szigetközi települést érintő, az egész Szigetközt átszelő vízi turisztikai infrastrukturális beruházási helyszíneket — melyek kajak-kenu kiemelőkből, úszóművekből és sólyákból állnak — a turisták könnyedén megközelíthetik. A projekt elemeinek segítségével nyújtott szolgáltatásokkal a térség az ország meghatározó ökoturisztikai turisztikai célpontjává és turisztikai attrakciójává válhat. Az öko-mobil flottával szervezett túrákat családokon, iskolákon kívül baráti társaságoknak, csapatépítőknek is ajánlják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.