Városlista
2020. január 29, szerda - Adél

Hírek

2019. Október 13. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nemes Claudia, fotó: Bánhegyi István

Ipari Park épül Bezenyén

Ipari Park épül Bezenyén

Október 2-án adták át a bezenyei Ipari Park területét, melyre a település 220 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott.

Az alapkövet egy évvel ezelőtt tették le. Az Ipari Park célja az, hogy nagyobb cégek is termelési tevékenységet tudjanak folytatni Bezenyén. Ehhez ma már rendelkezésre áll a teljes infrastuktúrális hálózat, mely 300 méter hosszú, 6 és fél méter széles, kétrétegű aszfalttal ellátott út, kétoldalt durvás padkával, teljes közmű infrastuktúrával.

Kammerhofer Róbert Bezenye polgármestere az átadónmegköszönte a kormány támogatását, mely nemcsak a jelen projektre, hanem az elmúlt 5 év beruházásaira vonatkozóan adtak segítséget, támogatást a térség felzárkóztatására, fejlődésére.

Mint mondta: "Több éves lobbitevékenység előzte meg a siker létrejöttét. Ez az Ipari Park a község jelenét és jövőjét is jelenti. Az itt élő lakosok számára munkalehetőséget és a fejlődést segíti elő."

Az átadón dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt, aki köszöntőjében a térség gazdasági jelentőségéről beszélt.

A vidékfejlesztésért is felelős tárca minisztereként és a térség országgyűlési képviselőjeként is örömmel tölt el, hogy a több mint 273 millió forint értékű fejlesztés hozzájárul:

  • a térség tőkevonzó képességének erősítéséhez, a helyi gazdaság élénkítéséhez,
  • a helyi munkahelyek bővüléséhez,
  • ezáltal segíti a vidék népességmegtartó képességét, hogy több generáció találjon megélhetést és boldogulást a szülőhelyén.

Összességében lehetővé teszi a vidéki életszínvonal emelését. A meglévő vállalkozásokat a betelepülésre, korszerűbb és versenyképes költségű telephely választására sarkallja, ezáltal motiválja további fejlesztésekre.

Olyan úton haladunk, amely közelebb visz minket egy versenyképes és sikeres magyar vidéki gazdaság és társadalom felé.Fontos, hogy folytassuk tovább az ilyen irányú beruházásokat!

Címkék: bezenye, ipari park

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 31. 00:00, kedd | Helyi

Polgármester felel - újabb 5 év

2019. decemberében újra Lébényben forgattunk. Kovács Gábor polgármester válaszolt a kérdéseinkre.

2019. December 30. 21:00, hétfő | Helyi

Szeretetteljes Karácsony Máriakálnokon - galériával

2019. december 20-án tartotta Máriakálnok Önkormányzata a negyedik adventi megemlékezését, melyen kicsik és nagyok közösen gyújtották meg a koszorú utolsó gyertyáját.

2019. December 26. 21:00, csütörtök | Helyi

Kisgyermekgondozó,-nevelő álláslehetőség Lébényben

Lébényi Óvoda-Bölcsőde a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Lébényi Óvoda-Bölcsőde Kisgyermekgondozó,-nevelő munkakör betöltésére.

2019. December 23. 00:00, hétfő | Helyi

Jótékonyság a szigetközi gyermekek javára

A PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért több lehetőségen keresztül várja a felajánlásokat, melyeket a szigetközi gyermekek javára fordítanak.