Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Október 14. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: szöveg és fotó: Talpas Balázs

Idősek Napja Darnózselin - képgalériával

Idősek Napja Darnózselin - képgalériával

Az Idősek Napján a templomi mise után terített asztalok várták Darnózseli 65 év feletti szép korú lakóját a Sportcsarnokba.

Darnózseli Önkormányzata, a Vöröskereszt helyi szervezete és az Őszirózsa Nyugdíjasklub Egyesület közösen szervezte e hagyományos rendezvényt.

Fazekas Zoltán polgármester és Bérces Jánosné ünnepi köszöntője után gyertyát gyújtottak azokért, akik már nem tehették tiszteletüket az ünnepségen. A helyi Gólyavár Óvoda nagycsoportja mutatta be táncos-énekes műsorát, a vendégek között helyet foglaló nagyszülőknek is mosolyt csalva az arcukra. Az iskola diákjainak érdekes műsorát is tapssal jutalmazták, különösen Bertalan Tamara hegedűjátékát, végül a "Nem csak a húszéveseké a világ" c. dal ritmusaira a diákok az idősek közül választottak táncpartner egy kör erejéig.

Természetesen a nyugdíjas klub énekkara és tréfajelenete is lehetőséget kapott a szereplésre, tapssal jutalmazta őket a közönség. Karsai Klári és László Attila, a helyi iskola tanárai, valamint Kőszegi-Németh József a beledi iskola vezetője, fergeteges műsorukkal késztették nevetésre, nótaszóra és tapsra az időseket.

Ezen alkalomból köszöntötték azokat az időseket, akiknek kerek évszámot ért el a felettük eltelt évek száma. A férfiak egy-egy üveg bort kaptak, a hölgyek pedig egy csokor virágot. Az ünnepség a helyi Horgony Büfé által készített ízletes vacsorával folytatódott, miközben Talpas Balázs által készített szigetközi fotóit tekinthették meg, majd a zene és a nótaszó következett az igazán jó hangulatú „Községi Idősek Napja” rendezvényen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.