Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 07. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A Földközi-tenger középső és keleti medencéjében, valamint Kelet-Európában anticiklon található. A leszálló légmozgások hatására gyengén felhős vagy derült az idő, északabbra általában 13, 18, délebbre 19, 24 fokot mérnek. Az anticiklontól északkeletre Nyugat-Oroszország fölötti középponttal egy ciklon örvénylik, területén gyengén és erősen felhős területek egyaránt vannak és több helyen esik az eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet ott 0, +8 fok között alakul. Nyugat-Európa legnagyobb részén egy ciklon alakítja az időjárást. Előoldalán meleg, nedves levegő áramlik Délnyugat-Európa, az Alpok térsége és Németország fölé. Arrafelé általában 18, 24, az Ibériai-félsziget déli részén 28, 34 fok közé melegszik a levegő. A ciklon hátoldalán hidegebb levegő érkezik Európa nyugati területei fölé, ott már csak 13, 18 fok között alakul a maximum-hőmérséklet.
A Kárpát-medencét szerda este az említett ciklon hidegfrontja éri el, mely csütörtök napközben el is hagyja térségünket.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
-----------------------------------------------------

Az ország legnagyobb részén még több órára kisüt a nap, majd a déli óráktól nyugat felől egyre nagyobb területen megvastagszik a felhőzet, estig északnyugaton valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar. Éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen várható eső, zápor. Csütörtökön nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, a Dunántúlon több, keleten kevesebb napsütésre számíthatunk, elsősorban a Dunától keletre lehet eső, zápor, egy-egy zivatar. Szerdán a déli, délnyugati szél többfelé megerősödik. Csütörtökön az északnyugati szél lesz több helyen élénk.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 13 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 17 és 22 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk