Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. Április 03. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Húsvéti díszek Rajkán

Húsvéti díszek Rajkán

2018. március 29-én, nagycsütörtökön közel 300, egyedi technikával díszített húsvéti tojás került fel Rajka első tojásfájára.

Az ötletadó Kiss Rita paverpol szobrász volt, aki a helyi iskolásokkal, óvodásokkal valamint a Rajkai Kézműves Klub tagjaival karöltve hetek óra készítette a szebbnél szebb húsvéti díszeket.

Egy közösségépítő kezdeményezésként indult, hogy készítsünk húsvétra egy húsvétfát a falu főterén. Felkerestem a helyi iskola és óvoda vezetőit és megkérdeztem, mit szólnának az ötletemhez. Mindenki első hívásra egyetértett, így hamarosan neki is álltunk a gyerekekkel a tojásfestéseknek.

A Paverpol egy olyan technika, amely a kreatív újrahasznosítás jegyében fogant. A paverpol egy speciális levegőre száradó keményítő és ragasztó anyag, melyet természetes anyagokra lehet felhordani adalékanyag hozzáadása nélkül. Előnye a gyors száradási idő, de elég időt hagyva a megfelelő forma kialakításához.

Amikor arra gondoltál, hogy gyerekekkel együtt készítsd el a több száz egyedi tojást, akkor ezek a gondolatok is motiváltak Téged?

Képzőművészként nagyon sok technikával dolgoztam már. Úgy gondoltam, hogy ez tényleg egy olyan alkotási folyamat lehet a gyerekeknek, amit talán még nem próbáltak és ha húsvét előtt így is, úgy is díszitünk, akkor ez egy nagyon jó alkalom lehet az "osszeismerkedésre"

Milyen eseményre készülsz az ünnepek után?

Nagyon sok helyre hívnak. Legutóbba györi Zichy Palotában is adtam le alkotásokat egy képzőművészeti kiállításhoz. De megtalálható vagyok gyereknapokon, falunapokon, társas rendezvényeken is, illetve nagyon készülök az idei versenyekre is!

Gratulálunk a kezdeményezéshez! További sok sikert kívánunk!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.