Városlista
2019. szeptember 18, szerda - Diána

Hírek

2019. Augusztus 25. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hősi halottaikra emlékeztek a Megyei és a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltók

Hősi halottaikra emlékeztek a Megyei és a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltók

Az elhunyt tűzoltókról a kollégák minden évben méltó módon megemlékeznek, a sírhelyek koszorúzásával adóznak a szolgálatteljesítés közben elhunyt bajtársaik emlékének, fejet hajtva bátorságuk, áldozatkészségük előtt.

Augusztus 16-án igazgatóságunk a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltséggel és a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal közösen Darnózseli temetőjében, a síremlékeik koszorúzásával emlékezett meg a Mosonmagyaróvári Tűzoltóság állományából életmentés közben hősi halált halttűzoltókról.

1987. augusztus 20-án a Mosoni-Duna mosonmagyaróvári gátjánál négy fiatal lány kenuval a vízbe borult. Egyiküknek sikerült a partra úszni és segítséggel további két társát is kimenteni, a negyedik lányt azonban nem találták. A vízi balesethez riasztott mosonmagyaróvári tűzoltók rocsója a mentés közben szintén felborult. A parton lévő tűzoltók mentőkötelekkel azonnal megkezdték társaik mentését, azonban Sántha Ferenc alhadnagy és Sághi László alhadnagy életét vesztette.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 18. 10:45, szerda | Helyi

Újabb 590 ezer forintot horgásztak össze a Hospice Ház javára - galériával

Szeptember 15-én tartották Halásziban, az Öreg Csuka Horgásztónál azt a horgászversenyt, melynek teljes bevételét ismét a Segítő Kéz Alapítvány kapta a mosonmagyaróvári Hospice Ház támogatására.

2019. Szeptember 17. 00:00, kedd | Helyi

Ősszel újra szemétgyűjtési akciót szervez a Magyar Közút „JOBB, HA EL SE DOBOD” címmel

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több év kihagyás után 2019. április 29-én „Jobb, ha el se dobod!” címmel indította újra országos szemétgyűjtési programját.

2019. Szeptember 17. 00:00, kedd | Helyi

Mozdulj szabadon öko- és sportnap a Szigetközben!

50 fős csoport érkezett Szlovákiából térségünkbe

2019. Szeptember 17. 00:00, kedd | Helyi

Egészségház épült Ásványrárón

2019. szeptember 13-án került sor a Korszerűen - akadálymentesen Ásványrárón. Új egészségház létesítése az esélyegyenlőség és egyenlő bánásmód jegyében c. projekt keretében elkészült egészségház ünnepélyes átadására.