Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Augusztus 12. 12:18, csütörtök | Helyi

Hétvégén lesz a XI. Levéli Veterán Traktor Találkozó - íme a programok

Hétvégén lesz a XI. Levéli Veterán Traktor Találkozó - íme a programok

Augusztus 13-án és 14-én szervezik meg idén 11. alkalommal a Levéli Traktor Találkozót és Családi Napot.

Tavaly a koronavírusjárvány miatt nem tudták megtartani a nemzetközi rendezvényt, idén azonban izgalmas programokkal várják az érdeklődőket. Pénteken egy szakmai nappal indul a nagy hagyományokkal rendelkező rendezvény.

A szakmai előadásokat a Kultúrház nagytermében tartják majd, egyebek mellett a magyar agrárium jövőképéről, melyet Nagy István agrárminiszter fog tartani, de szó lesz a 125 éves Rábáról és az 50 éves Mosonmagyaróvári Kertbarátok Körének tagjai is bemutatkoznak.

A szombati napon a hagyományokhoz híven az Ujhelyi Imre téren gyülekeznek majd, ahol az ünnepélyes megnyitót követően elindul a felvonulás. Idén is lesz főzőverseny, különböző gyermekprogramok, fűnyíró traktoros ügyességi verseny és traktorszépségverseny is.

A rendezvény költségvetése mintegy 3 millió forint, de ezúttal is sok szponzor segítette a szervezést. A két napos rendezvény zárásaként Szandi lép majd a színpadra, akit aztán egy hajnalig tartó utcabál követ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.