Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Június 07. 10:47, hétfő | Helyi
Forrás: https://valasztokerulet.drnagyistvan.hu/trianon-unnep-es-megemlekezes-dunaszigeten/

Helyi értéktárat adtak át Dunaszigeten

Helyi értéktárat adtak át Dunaszigeten

Nyitott kültéri bemutató szín, bemutató film valamint QR kód alapú tájékoztató táblarendszer valósult meg Dunaszigeten, az Agrárminisztérium által kiírt HUNG 2020 pályázat keretében. A gyűjteményt június 5-én adták át.

Hivatalosan is átadták a dunaszigeti helyi-értéktár gyűjteményt június 5-én, a településen tartott ünnepség keretében. Az elmúlt időszakban ugyanis több beruházás is megvalósult a községben, az Agrárminisztérium HUNG 2020 pályázatának keretében. Így a Tündérrózsa Közösségi Ház udvarán felépítettek egy nyitott kültési bemutató színt, elkészült egy ahelyi értéktár természeti, kulturális és épített elemeit bemutató film, valamint kiépítettek egy mobil telefonnal használható QR kód alapú tájékoztató tábla rendszert is.

A hivatalos eseményen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is, aki beszédében kiemelte, egy határ nem tud egy nemzetnek határt szabni. Trianonra emlékezve minden egyes generációnak megvan a maga feladata: a miénk az, hogy emlékezzünk és hogy soha ne kövessük el még egyszer ugyanezeket a hibákat.

Cseh Benjamin, Dunasziget polgármestere elmondta, a település esetében a határmegvonással baráti, családi kötelékeket vágtak el és az itteni szigetlakókat gyakorlatilag hermetikusan elzárták az anyatelepüléseiktől.

A Duna túloldalán maradt az összes épített örökség: a hivatal, a templom, az iskola, de egy dolgot így sem tudtak elvenni az itt élő közösségektől: a lelkiséget, az összetartozás tényét, valamint azokat a hagyományokat, amiket a szívükben és emlékezetükben őriznek.

Forrás:https://valasztokerulet.drnagyistvan.hu/trianon-unnep-es-megemlekezes-dunaszigeten/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.