Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 12. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Három településen lesz vasárnap időközi önkormányzati választás

Három településen lesz vasárnap időközi önkormányzati választás

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Tiszavasváriban és Háromfán polgármestert, Alsószentivánon képviselőket választanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban azért kell időközi választást tartani, mert Fülöp Erik (Jobbik) polgármester április 8-án az országgyűlési választásokon pártja listáján képviselői mandátumot szerzett és összeférhetetlenség miatt lemondott településvezetői tisztségéről. A vasárnapi voksoláson öten versengenek a szavazatokért: Szőke Zoltán a Fidesz-KDNP színeiben, míg Badics Ildikó, Munkácsi Mihály, Nácsáné Kalán Eszter és Rozgonyi Attila függetlenként. A választói névjegyzékben mintegy 9900 helybéli szerepel.

A Somogy megyei Háromfa községben is polgármester-választás lesz vasárnap, a voksolás az eddigi, független településvezető júniusi halála miatt vált szükségessé. A tisztségre hat független jelölt pályázik - Benkovics Győző, Fodor Ferenc, Hautek József, Lakosa László, Szakács Ferenc és Tratnyek Gyula Dezső -, rájuk a több mint 700 lakosú település 560 választópolgára voksolhat.

A Fejér megyei Alsószentivánon önkormányzati képviselőket választanak, mert számuk a szükséges létszám alá csökkent. A három képviselői helyért három független jelölt indul, a választói névjegyzékben 491-en szerepelnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.