Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Február 13. 07:34, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Három település tart időközi önkormányzati választást

Három település tart időközi önkormányzati választást

Mekényes, Korlát és Bakonyszentiván rendez vasárnap időközi polgármester választást.

A Baranya megyei Mekényesen azért kellett időközi választást rendezni, mert az észak-baranyai község korábbi független polgármestere, Major Ottó novemberben lemondott. A településvezetői tisztségért egyetlen független jelölt, Schild Róbert indul. Mekényes választási névjegyzékében 250-en szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Korláton ugyancsak a korábbi polgármester, Hriczu Imre (független) lemondása miatt kell időközi választást tartani. A Zempléni-hegység nyugati lábánál lévő település polgármesteri posztjáért négy független jelölt indul: Takács Krisztián, Báder József, Lukács Máté és Horváth Elemér. A választási névjegyzékben 241 helybéli szerepel.

A Veszprém megyei Bakonyszentivánon azért tartanak időközi választást, mert az eddigi, független polgármester, Karvas János tavaly november 28-án elhunyt. A vasárnapi voksoláson egyedüliként induló független Frum Istvánra 184 választó adhatja le szavazatát a település egyetlen szavazókörében.

Vasárnap egy időközi települési nemzetiségi önkormányzati választást is tartanak: Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten két görög képviselőt választanak, mert a képviselők száma a képviselő-testület működéséhez szükséges létszám alá csökkent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára